Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El moviment veïnal condemna el porta a porta a Sant Andreu: “Ha fracassat”
  • CA

El moviment veïnal qüestiona el sistema porta a porta de recollida de brossa a Sant Andreu i insta a l’Ajuntament a aplicar canvis immediats per apaivagar les queixes, que han proliferat per l’abocament d’escombraries a les voreres, pudors i la presència de rosegadors i insectes escarbant en els residus. Si l’Associació de Veïns de Sant Andreu de Palomar i la FAVB advertien de disfuncions aquesta mateixa setmana, l’Associació Veïnal Sant Adreu Sud també critica el model que pretèn incrementar el reciclatge i la recollida selectiva d’escombraries abans d’estendre-la a altres districtes de la ciutat.

El col·lectiu de Sant Andreu Sud és especialment sever examinant el sistema promogut pel regidor d’Ecologia Urbana, Eloi Badia. “La tipologia de porta a porta imposada a Sant Andreu ha fracassat, i en poc més de deu dies era ja més que evident aquest fracàs”, resol l’entitat, que insta l’Ajuntament a acceptar “aturar-se” en el projecte i “fer una reflexió profunda” sobre el model per introduir-hi canvis. Mentrestant, l’associació defensa que s’hauria de fermarxa enrere retornant els contenidors convencionalsde forma provisional mentre es millora el porta a porta.

Per a l’Associació Veïnal Sant Andreu Sud, el model de recollida de residus ara suposa “insalubritat” perquè “comporta tenir la brossa escampada al carrer”, “atreu la proliferació d’escarbats, rosegadors, insectes” i “putrefacció”. També refusa per considerar-lo “fortament intrusiu” el sistema de fiscalització amb la introducció d’un xip identificador a la brossa de cada habitatge per comprovar si recicla correctament. També critica la restricció horària per dipositar les escombraries.

Avís de més problemes amb la calor

L’Associació de Veïns de Sant Andreu de Palomar sí que accepta el model porta a porta per augmentar el reciclatge i la recollida selectiva -Barcelona i l’àrea metropolitan es troben per sota dels objectius de la Unió Europea-, però detecta “problemes” en com s’ha implantat al barri i apressa el consistori a modificar-lo “urgentment”, “ja que a l’estiu és quan més s’accentuen les molèsties”, adverteix.

Entre altres reclamacions, proposa que la recollida de matèria orgànica augmenti a quatre dies per setmana. “No volem tornar al model insostenible anterior, però tampoc ens serveix de res un canvi de model només a Sant Andreu, que no es pugui generalitzar a tota la ciutat”, rebla en un comunicat que la FAVB i l’entitat ecologista CEPA també signen.

Més notícies
Punt informatiu del sistema de recollida de residus 'Porta a porta' al barri de Sant Andreu / Europa Press
EUROPA PRESS (Foto de ARCHIVO)
3/5/2021
Veïns de Sant Andreu reclamen una millora “urgent” del porta a porta de cara a l’estiu
Notícia: Veïns de Sant Andreu reclamen una millora “urgent” del porta a porta de cara a l’estiu
Comparteix
Volen que l'Ajuntament posi remei a "disfuncions i problemes" que s'han detectat aquestes primeres setmanes
Contenidors a Barcelona | Wikipedia
Canvis a partir de març de 2022 en la recollida d’escombraries a cinc districtes
Notícia: Canvis a partir de març de 2022 en la recollida d’escombraries a cinc districtes
Comparteix
Pas endavant per fer efectius els nous contractes de neteja a Ciutat Vella, Eixample, Gràcia, Sant Andreu i Sant Martí

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa