Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Canvis a partir de març de 2022 en la recollida d’escombraries a cinc districtes
  • CA

L’Ajuntament ha formalitzat un nou contracte de neteja i recollida de residus en cinc districtes –Ciutat Vella, Eixample, Gràcia, Sant Andreu i Sant Martí– que s’iniciara al març de 2022. Segons ha explicat el consistori, el canvi “permetrà millorar i adaptar el servei a cada barri de la ciutat”, “incrementar el percentatge de reciclatge per impulsar l’economia verda i circular” i “millorar la qualitat ambiental”.

Les empreses adjudicatàries tenen ara nou mesos per realitzar tots els tràmits, contractacions i adquisició de vehicles i material necessaris. La fase d’implantació de el nou contracte tindrà una durada de tres mesos. L’Ajuntament ha recordat que el contracte de neteja i recollida de residus de Barcelona és “el més important” del consistori, tant pel que fa a la durada -8 anys prorrogables a 2 anys més- com pel pressupost -gairebé 300 milions d’euros anuals-, i permetrà crear 400 llocs de treball.

A banda, però, quedaran per instaurar el nou contracte de neteja i recollida de residus que correspon als districtes de Sants-Montjuïc, les Corts i Sarrià-Sant Gervasi i el dels districtes d’Horta-Guinardó i Nou Barris. L’Ajuntament explica que no s’han formalitzat a l’espera de la resolució d’un recurs contra l’adjudicació presentada davant el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic.

Més notícies
Protesta contra el porta a porta, en imatge d'arxiu / Jordi Play
L’Ajuntament es compromet a millorar el porta a porta de Sant Andreu
Notícia: L’Ajuntament es compromet a millorar el porta a porta de Sant Andreu
Comparteix
Els darrers dies, veïns i partits polítics havien acumulat crítiques contra la implantació del nou sistema de gestió de residus
L'espai reservat per a banyistes amb gossos a la platja de Llevant / Ajuntament
Els bacteris de la platja de gossos de Barcelona eleven el risc de patir gastroenteritis
Notícia: Els bacteris de la platja de gossos de Barcelona eleven el risc de patir gastroenteritis
Comparteix
L'Agència de Salut confirma possibles efectes lleus en la salut en cas d'alta contaminació fecal, detectada el 2020

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Manel BCN a juny 27, 2021 | 11:59
    Manel BCN juny 27, 2021 | 11:59
    Ja.comencem......deixeu les coses com estan sisplau.....els carrers estrets fotran mala olor i la gent remena brossa.....plegueu d'una p. Vegada us esteu carregant Bcn
  2. Icona del comentari de: Joan Miquel a juny 28, 2021 | 18:49
    Joan Miquel juny 28, 2021 | 18:49
    Informeu, si us plau, del rebuig que genera el porta a porta a Sant Andreu. Avui mateix hi ha hagut una protesta a la comissió de seguiment que demostra que no tot és com diu la propaganda de l'Ajuntament i els seus palmeros a sou d'algunes associacions de veïns.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa