Canvis a partir de març de 2022 en la recollida d’escombraries a cinc districtes

Pas endavant per fer efectius els nous contractes de neteja a Ciutat Vella, Eixample, Gràcia, Sant Andreu i Sant Martí

L’Ajuntament ha formalitzat un nou contracte de neteja i recollida de residus en cinc districtes –Ciutat Vella, Eixample, Gràcia, Sant Andreu i Sant Martí– que s’iniciara al març de 2022. Segons ha explicat el consistori, el canvi “permetrà millorar i adaptar el servei a cada barri de la ciutat”, “incrementar el percentatge de reciclatge per impulsar l’economia verda i circular” i “millorar la qualitat ambiental”.

Les empreses adjudicatàries tenen ara nou mesos per realitzar tots els tràmits, contractacions i adquisició de vehicles i material necessaris. La fase d’implantació de el nou contracte tindrà una durada de tres mesos. L’Ajuntament ha recordat que el contracte de neteja i recollida de residus de Barcelona és “el més important” del consistori, tant pel que fa a la durada -8 anys prorrogables a 2 anys més- com pel pressupost -gairebé 300 milions d’euros anuals-, i permetrà crear 400 llocs de treball.

A banda, però, quedaran per instaurar el nou contracte de neteja i recollida de residus que correspon als districtes de Sants-Montjuïc, les Corts i Sarrià-Sant Gervasi i el dels districtes d’Horta-Guinardó i Nou Barris. L’Ajuntament explica que no s’han formalitzat a l’espera de la resolució d’un recurs contra l’adjudicació presentada davant el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic.

Més informació

Comentaris

    Manel BCN 27/06/2021 11:59 am
    Ja.comencem......deixeu les coses com estan sisplau.....els carrers estrets fotran mala olor i la gent remena brossa.....plegueu d'una p. Vegada us esteu carregant Bcn
    Joan Miquel 28/06/2021 6:49 pm
    Informeu, si us plau, del rebuig que genera el porta a porta a Sant Andreu. Avui mateix hi ha hagut una protesta a la comissió de seguiment que demostra que no tot és com diu la propaganda de l'Ajuntament i els seus palmeros a sou d'algunes associacions de veïns.

Nou comentari