El Govern s’obre a permetre activitats culturals i esportives a Barcelona

Budó assegura que Catalunya és un destí turístic "responsable i segur"

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha explicat aquest dimarts que la Generalitat està estudiant aixecar les restriccions per permetre algunes activitats culturals i esportives a l’àrea metropolitana de Barcelona. En la roda de premsa posterior a la reunió del consell executiu, Budó ha sostingut que en els pròxims dies s’acabarà de concretar i la decisió i que es podran dur a terme algunes activitats si es compleixen les mesures sanitàries i les distàncies de seguretat necessàries.

Aquest anunci es produeix l’endemà que el president de la Generalitat, Quim Torra, digués que la situació és “massa crítica” i que podria caldre aplicar mesures més restrictives si en els propers deu dies empitjorava la crisi sanitària a Catalunya.

Preguntada per si és compatible permetre activitats amb aquesta advertència, Budó ha assegurat que “una cosa no és excloent de l’altra”, ja que considera que és diferent demanar responsabilitat a la població i que eviti desplaçaments i concentracions, d’aixecar les restriccions en algunes activitats que es poden desenvolupar amb seguretat. “Podem permetre certes activitats i estem restringint altres”, ha defensat, i ha apuntat que la ciutadania pot fer vacances, però que és important que tots els desplaçaments es facin amb la màxima seguretat possible.

Per això, ha fet una crida als ciutadans a ser corresponsables allà on vagin: “Mentre no hi hagi vacuna, la vacuna és la mascareta, les mesures d’higiene i la distància física”.

Preguntada per les recomanacions d’Alemanya, Regne Unit i França de no visitar Catalunya aquest estiu, Budó ha indicat que “cada govern pot fer les recomanacions que consideri”, si bé ha insistit que Catalunya és una destinació turística responsable i segura. “Estem treballant per donar totes les garanties a totes les persones que volen venir a Catalunya a visitar-nos aquest estiu”, ha assegurat.

En aquest sentit, ha defensat que els operadors “han fet els deures i han realitzat un compliment estricte de les mesures” per a la gent pugui gaudir de les seves vacances.

Més informació

Nou comentari