El dia que ningú va morir de Covid-19 a Barcelona

Des del setembre, el comptador de defuncions de Salut no registrava un dia a 0

L’11 d’abril era un diumenge qualsevol a Barcelona. Es van detectar 90 casos de Covid-19, una xifra molt baixa, però habitual en un dia festiu perquè es fan menys proves i la gent acostuma a anar menys als hospitals. Tot i els mals auguris, començava a veure’s que la Setmana Santa no havia tingut l’impacte esperat i la quarta onada es frenava, mentre que als hospitals seguia sent preocupant amb més de 300 persones ingressades. 

Aquell diumenge, però, va acabar ser diferent a la resta: no es va registrar cap mort per Covid-19 a Barcelona. De fet, era la primera vegada des del 22 de setembre –en el preludi de la tercera onada– que les dades del departament de Salut no tenien un 0 al comptador de defuncions de la capital catalana. Segurament es tracta d’una anomalia estadística, però feia gairebé set mesos que no es donava.

La vacunació avança

Un dia sense morts és un dia de celebració per a tot el personal sanitari, que fa més d’un any que es deixa la pell als hospitals i als centres d’atenció primària per contenir la pandèmia. Amb un 10% dels barcelonins ja vacunats amb la pauta completa i un 25% amb almenys la primera dosi, les autoritats sanitàries confien que aquesta anomalia estadística es torni cada vegada més habitual i doni una treva en una ciutat on han mort gairebé 6.600 persones de Covid-19. 

Aquest divendres va començar la vacunació massiva en el nou punt habilitat a la Fira de Barcelona, on Salut preveu vacunar unes 6.000 persones d’entre 70 i 79 anys aquest cap de setmana. El recinte de Montjuïc tindrà capacitat per posar 120.000 vacunes setmanals quan estigui a ple rendiment i és el punt de vacunació més gran dels que Salut posarà en marxa a tot el país per accelerar l’administració de dosis. 

Nou comentari