Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El 10% dels barcelonins ha rebut la pauta completa de la vacunació contra la Covid-19
  • CA

El ritme de vacunació segueix accelerant i el 10% dels barcelonins ja ha rebut la pauta completa de la vacunació contra la Covid-19, segons les dades que facilita a diari el departament de Salut. Aquesta xifra és lleugerament superior al total del país –que està en 8,8%–. Les persones que viuen en residències (91%) i el personal sanitari (83,1%) són els dos col·lectius amb un major percentatge de vacunats amb les dues dosis necessàries.

Pel que fa a la població major de 80 anys, el 89,3% han rebut almenys una dosi i el 59,2% les ha rebut totes dues. La vacunació també avança a bon ritme en altres franges d’edat com la de 70-79 anys (45% amb primera dosi) i 66-69 anys (50,8%), mentre que el 60% dels barcelonins de 60-65 anys també ha rebut almenys la primera dosi. La protecció dels treballadors essencials amb la primera dosi arriba al 64,5%.

En total, a la capital catalana s’han posat gairebé 400.000 primeres dosis i 158.205 segones dosis. Pel que fa a les dades epidemiològiques, els positius han tornat a baixar, mentre que el risc de rebrot es manté per sobre dels 200 punts –pràcticament la meitat que fa 15 dies– i la velocitat de contagi (Rt) està en 1,02. El nombre d’ingressat segueix per sobre de 300.  

Vacunació massiva

Aquesta setmana el departament de Salut ha posat en marxa a la Fira de Barcelona la prova pilot del primer gran centre de vacunació massiva que hi haurà a Catalunya. Només dilluns unes 1.000 de persones d’entre 60 i 69 anys van rebre la primera dosi de la vacuna d’AstraZeneca. L’objectiu de la prova pilot és “provar tots els circuits” de l’espai per optimitzar la vacunació. Durant el cap de setmana –del 30 d’abril al 2 de maig– el Palau 4 del recinte de la Fira a Montjuïc entrarà en funcionament amb l’administració de 6.000 dosis de la vacuna de Pfizer. El següent cap de setmana –del 7 al 9 de maig– es tornarà a obrir el recinte per seguir vacunant i, si tot va bé, a partir de llavors les vacunacions es faran a diari.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa