Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La frenada de la quarta onada no buida els hospitals
  • CA

La flexibilització del confinament comarcal durant les setmanes prèvies a Setmana Santa no ha suposat un increment dels casos de Covid-19 i, malgrat que tant les autoritats sanitàries com la majoria de experts ja parlen d’un quarta onada, el cert és que des de finals de març la pandèmia s’ha estabilitzat a Barcelona al voltant dels 2.000 positius setmanals. El problema és que els hospitals segueixen plens i qualsevol nou repunt podria fer-los col·lapsar.

Segons les dades provisionals del departament de Salut, la setmana passada es va tancar amb unes 325 persones ingressades per Covid-19 als hospitals barcelonins, un nombre que es manté constant –amb lleugeres pujades i baixades– des de fa unes tres setmanes. De fet, tots els indicadors epidemiològics disparats tot i la tendència a la baixa dels últims dies: el risc de rebrot ha caigut fins als 303 punts i la velocitat de contagi (Rt) se situa en 1,31, dues dades que mostren l’equilibri precari en el qual es troba ara mateix la pandèmia.

La bona notícia és que, tot i els problemes constants amb el subministrament de vacunes i la incertesa sobre el futur de les vacunes d’AstraZeneca i Janssen, la vacunació a Barcelona ha agafat velocitat de creuer i s’estan posant entre 50.000 i 65.000 dosis setmanals, la qual cosa ha permès elevar fins al 21,2% el nombre de barcelonins que han rebut almenys la primera dosi –tot i que només el 7,8% ha rebut la pauta completa–.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa