La quarta onada serà “difícilment controlable” si no es redueixen més els contactes

Trilla avisa que tot apunta a diverses "setmanes de creixement" dels casos

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha afirmat que el creixement actual de la Covid-19 a Catalunya és “difícilment controlable si no es donen alguns passos més per reduir el contacte i limitar la mobilitat”. En declaracions a Catalunya Ràdio, Trilla ha lamentat que tot apunta a “setmanes de creixement” i ha alertat que serà difícil arribar a tot amb el volum d’ocupació de les UCI. Ha afegit que al Clínic estan “molt propers” a no tenir més espais per habilitar com a unitats de cures intensives.

Fa uns dies el coordinador d’hospitalització Covid de l’Hospital del Mar, Robert Güerri, va assegurar que la quarta onada ja es deixa notar amb força als hospitals, que cada vegada tenen més casos nous i va alertar que la variant britànica s’està “descontrolant” i dona “molts problemes” perquè “es transmet més de pressa i provoca casos més greus”.

L’epidemiòleg, igual que Trilla, es va mostrar favorable a la tornada al confinament comarcal decretat pel Govern de la Generalitat, ja que cal evitar com sigui un nou increment de la pressió hospitalària. “Les restriccions són necessàries mentre no s’hagi vacunat a un nombre suficient de persones”, va dir. Reduir les interaccions socials i, en conseqüència, els contagis, és l’única manera de donar temps a les autoritats sanitàries per administrar el més ràpid possible les vacunes que arriben, segons tots dos experts.

Comentaris

  ciutadà 12/04/2021 4:20 pm
  La quarta onada ja la podeu dpnar per descontrolada. I la cinquena, la sisena....etc. La gent ja n'està fins als pebrots de confinaments, limitacions sense solta ni volta i normatives absurdes.
  FRAN BCN 12/04/2021 11:47 am
  Noves mesures, més ruïna econòmica i mes atur...feu feu.....
   uno que vive en Tabarnia 12/04/2021 3:00 pm
   cap problema Fran, a Barna ja esteu acostumats a respirar merda, be, dintra de poc et portaran els turistes dels,creuers perque estiguis content

Nou comentari