Aquest divendres ha començat la vacunació massiva en el nou punt habilitat a la Fira de Barcelona. El matí ha transcorregut sense incidents ni aglomeracions, segons han explicat a l’ACN diferents usuaris que s’han vacunat. Salut preveu vacunar unes 6.000 persones d’entre 70 i 79 anys de divendres a diumenge amb la vacuna Pfizer. Durant les dues setmanes anteriors, els ciutadans d’aquest rang d’edat han rebut un missatge de Salut per confirmar la data i el lloc. Dilluns ja es va fer una prova pilot amb un miler de persones per comprovar la logística a Fira de Barcelona.

El Palau 4 del recinte de Montjuïc, situat a l’Avinguda Rius i Taulet, és l’únic punt d’accés al punt de vacunació, però la jornada ha transcorregut amb fluïdesa, sense incidents ni aglomeracions. La Fira de Barcelona és el punt de vacunació més gran de la ciutat. Ha permès habilitar fins a 60 punts de vacunació en diferents nivells de l’edifici, però de moment només s’han posat en funcionament 20.

Organització impecable

La Rosa, una de les persones vacunades en aquesta jornada, ha assegurat que l’organització a l’interior era impecable: “Està tot controladíssim, és un lloc molt espaiat i conegut per tothom i, a més, tot va ràpidament”. El José Luis Conde ha reblat el clau i ha confirmat que “tot estava molt ben organitzat, sense temps d’espera i amb personal molt amable”. Per entrar a l’interior cal portar la targeta sanitària, el Document Nacional d’Identitat i la mascareta quirúrgica posada.

El temps de vacunació és d’aproximadament mitja hora, entre l’administració de la dosi i el quart d’hora d’espera per a possibles reaccions al·lèrgiques. La continuïtat de la Fira de Barcelona com a punt de vacunació encara és una incògnita i dependrà de les dosis que arribin. La Marisa, una veïna de Castelldefels vacunada aquest divendres, ha explicat que li han dit que en 21 dies li enviaran un altre missatge per a la segona dosi, i que possiblement se la posaran també a Fira de Barcelona, tot i que no és segur.

Nou comentari