El dentista gratuït per a persones vulnerables s’amplia a Torre Baró

L’Ajuntament de Barcelona recuperarà una clínica al barri de Torre Baró del districte de Nou Barris per ampliar el servei d’odontologia gratuït dirigit a persones vulnerables, a causa de les “peticions veïnals”, segons ha informat el consistori aquest diumenge en un comunicat. Està en un edifici cedit el 2013 per l’Ajuntament a la UB i que havia funcionat com una clínica solidària el 2018 i 2019, i es preveu que comenci a oferir serveis d’odontologia l’últim trimestre d’enguany.

El consistori ja ofereix dentista gratuït a persones vulnerables des de la tardor del 2018 a una clínica situada al número 127 del carrer Viladomat, a la Nova Esquerra de l’Eixample (Eixample). Ara, però, els usuaris podran acudir a un nou local, que estarà situat al número 34 de la plaça Eucaliptus, a Torre Baró.

Més de 1.600 usuaris

La regidora de Salut, Envelliment i Cures, Gemma Tarafa (Barcelona en Comú), ha explicat que aquest servei municipal, gratuït ha atès ja més de 1.600 usuaris derivats de Serveis Socials, un 18% dels quals procedeixen de Nou Barris, per la qual cosa el nou centre donarà un servei de més proximitat. El 53% de les visites han estat a dones i s’han fet 3.200 obturacions, 1.500 higienes, 1.000 pròtesis i 300 endodòncies, segons el consistori.

Hem pogut evidenciar que la salut bucodental ha de deixar de ser una salut de segona”, i ha afegit que més del 12% de veïns de la ciutat reconeixen no anar al dentista per una limitació econòmica, i preveu que s’agreugi durant la crisi del coronavirus.

Tarafa també ha dit que el Govern municipal està treballant perquè després de l’estiu, a principis de la tardor, ja puguin anunciar la ubicació del dentista municipal, que oferirà preus un 40% inferiors als habituals. Aquest servei municipal va quedar en entredit després que el Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs (COEC) interposés un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), cosa que en va suposar la suspensió cautelar. Després de l’aixecament de les mesures provisionals, però, l’Ajuntament treballa per buscar una ubicació.

Paral·lelament, el consistori ha pactat amb l’Associació Empresarial de Centres d’Assistència Dental (AECAD) una reducció de preu per a usuaris de targeta rosa o de la targeta Barcelona Solidària.

Comentaris

    Serafi Bandarra i Grataconys Agost 18, 2020 | 08:46
    Es d'esperar que aquestes personas vulnerables no portin un movil d'hultima generacio,com jo he vist a la cua d'una parroquia per rebre menjar i no menteixo Ajudes si,pero per els que de veritat les son necesaris

Nou comentari

Més notícies

L’Ajuntament anuncia la retirada de les mesures cautelars del TSJC contra el dentista municipal

El consistori reprèn els preparatius per obrir la primera clínica a Nou Barris el primer semestre de 2021

Acord de l’Ajuntament amb odontòlegs privats com a pedaç per la suspensió del dentista municipal

Un jutjat va tombar la iniciativa del consistori després d'un recurs interposat pel Col·legi d'Odontòlegs