Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dues escales avariades en una setmana irriten Ciutat Meridiana
  • CA

Ciutat Meridiana és un barri costerut. I envellit. Té escales mecàniques en diversos carrers, perquè sense elles accions quotidianes com anar a comprar són molt més feixugues per als veïns. No obstant, les avaries són una constant i les reparacions s’allarguen mesos. En l’última setmana s’han espatllat dues escales diferents de l’avinguda Rasos de Peguera i l’Ajuntament no preveu que estiguin de nou en funcionament almenys fins setembre, perquè l’empresa que fa el manteniment no té prou recanvis i els ha hagut d’encarregar a Alemanya.

La primera escala es va avariar el 30 de juliol i connecten la popular plaça Roja amb el mercat del barri. Els graons van sortir del rail i va col·lapsar tota l’estructura. Els veïns ho atribuïen a una branca d’arbre, però fonts municipals detallen al TOT Barcelona que s’ha fet ja una inspecció tècnica i no s’ha trobat cap resta d’element vegetal. “Tot i que no es pot descarta aquesta opció, tot fa indicar que es tracta d’una avaria tècnica”.

Un cartell municipal de “fora de servei” ja adverteix als veïns que la data orientativa de reparació és el 17 de setembre. No obstant, el districte matisa que hi ha 15 graons afectats: “L’averia és més greu que qualsevol altre incident”. La data de reparació, en realitat, la determinarà el fabricat alemany de les escales, que encara no ha confirmat cap termini d’enviament de les peces. “El districte està fent el possible per poder agilitzar-ho”, promet el consistori.

Dilluns 3 d’agost es va espatllar la segona escala. Van haver-hi d’anar els bombers i tot, perquè semblava que hi havia risc d’incendi. El motiu de d’aquesta avaria és el trencament de l’eix de transmissió del passamans, que va provocar la fricció entre les peces i una forta olor a goma cremada. “La data de reparació també depèn del lliurament de les peces de recanvi”, reconeix el districte liderat per Xavier Marcé (PSC).

Fili Bravo, de l’AVV de Ciutat Meridiana, critica el mal estat crònic de les escales mecàniques i recorda que la majoria són velles. Les que s’han espatllat el 30 de juliol “són les més antigues” del barri, apunta. Per a Bravo, més enllà dels detalls tècnics de cada avaria, el denominador comú és que “falta manteniment”. Altres factors són l’incivisme i les rates, que mosseguen cables i provoquen curtcircuits.

Més notícies
Ciutat Meridiana estrenarà escales mecàniques gràcies a una inversió de 3,6 milions
Notícia: Ciutat Meridiana estrenarà escales mecàniques gràcies a una inversió de 3,6 milions
Comparteix
L'Ajuntament comença les obres avui, amb set mesos de retard
Les escales mecàniques aturades des de fa cinc mesos a Ciutat Meridiana comencen a reparar-se
Notícia: Les escales mecàniques aturades des de fa cinc mesos a Ciutat Meridiana comencen a reparar-se
Comparteix
Després d'haver estat espatllades des del novembre, l'Ajuntament anuncia que s'inicia la reparació
Tres mesos amb les escales mecàniques espatllades a Ciutat Meridiana
Notícia: Tres mesos amb les escales mecàniques espatllades a Ciutat Meridiana
Comparteix
Fins a tres avaries simultànies compliquen la mobilitat a un barri amb grans desnivells, especialment al voltant del Mercat de Ciutat Meridiana
Vista del barri de Ciutat Meridiana / Meritxell M. Pauné
Col·lapse social a Ciutat Meridiana per la caiguda brusca d’ingressos i l’ansietat
Notícia: Col·lapse social a Ciutat Meridiana per la caiguda brusca d’ingressos i l’ansietat
Comparteix
Una enquesta feta pels veïns evidencia l'impacte de la crisi del coronavirus al barri més pobre de Barcelona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa