Dues escales avariades en una setmana irriten Ciutat Meridiana

Indignació veïnal per les constants incidències i la llarga espera per les reparacions

Ciutat Meridiana és un barri costerut. I envellit. Té escales mecàniques en diversos carrers, perquè sense elles accions quotidianes com anar a comprar són molt més feixugues per als veïns. No obstant, les avaries són una constant i les reparacions s’allarguen mesos. En l’última setmana s’han espatllat dues escales diferents de l’avinguda Rasos de Peguera i l’Ajuntament no preveu que estiguin de nou en funcionament almenys fins setembre, perquè l’empresa que fa el manteniment no té prou recanvis i els ha hagut d’encarregar a Alemanya.

La primera escala es va avariar el 30 de juliol i connecten la popular plaça Roja amb el mercat del barri. Els graons van sortir del rail i va col·lapsar tota l’estructura. Els veïns ho atribuïen a una branca d’arbre, però fonts municipals detallen al TOT Barcelona que s’ha fet ja una inspecció tècnica i no s’ha trobat cap resta d’element vegetal. “Tot i que no es pot descarta aquesta opció, tot fa indicar que es tracta d’una avaria tècnica”.

Un cartell municipal de “fora de servei” ja adverteix als veïns que la data orientativa de reparació és el 17 de setembre. No obstant, el districte matisa que hi ha 15 graons afectats: “L’averia és més greu que qualsevol altre incident”. La data de reparació, en realitat, la determinarà el fabricat alemany de les escales, que encara no ha confirmat cap termini d’enviament de les peces. “El districte està fent el possible per poder agilitzar-ho”, promet el consistori.

Dilluns 3 d’agost es va espatllar la segona escala. Van haver-hi d’anar els bombers i tot, perquè semblava que hi havia risc d’incendi. El motiu de d’aquesta avaria és el trencament de l’eix de transmissió del passamans, que va provocar la fricció entre les peces i una forta olor a goma cremada. “La data de reparació també depèn del lliurament de les peces de recanvi”, reconeix el districte liderat per Xavier Marcé (PSC).

Fili Bravo, de l’AVV de Ciutat Meridiana, critica el mal estat crònic de les escales mecàniques i recorda que la majoria són velles. Les que s’han espatllat el 30 de juliol “són les més antigues” del barri, apunta. Per a Bravo, més enllà dels detalls tècnics de cada avaria, el denominador comú és que “falta manteniment”. Altres factors són l’incivisme i les rates, que mosseguen cables i provoquen curtcircuits. 

Més informació

Nou comentari