Detenen dos lladres ‘rellotgers’ que havien fugit amb patinet

La Guàrdia Urbana detecta aquest nou mètode dels autors de les estrebades | Els agents recuperen l'objecte robat

Ja és oficial i les detencions ho confirmen: els lladres rellotgers, que es dediquen a arrencar rellotges de luxe del canell de les seves víctimes –que sovint acaben ferides–, han començat a fer servir el patinet com a mètode de fugida, cosa que complica encara més la feina de la policia quan intenta perseguir-los per Barcelona.

La Guàrdia Urbana havia detectat el nou sistema en les últimes setmanes –el TOT Barcelona en va ser testimoni en un patrullatge amb el grup de platges per la Barceloneta–, però ja hi ha casos concrets demostren que no era només una teoria o una sospita. 

En les últimes hores, agents de la policia municipal han detingut dos d’aquests lladres al barri Gòtic després d’un d’aquests robatoris i fugida amb patinet.

Concretament, els lladres havien arrencat un rellotge de 28.000 euros amb una estrebada a un turista. La víctima va resultar ferida iva haver de ser traslladada a un centre sanitari. Mentrestant, la policia va localitzar els sospitosos i va aconseguir atrapar-los i recuperar el rellotge robat.

Les bandes de lladres de rellotges són ara mateix el principal repte de seguretat a Barcelona, en un moment en què els robatoris violents s’han disparat, com indiquen les dades del primer semestre del 2019.

[r:2]

Dijous passat, els Mossos d’Esquadra van desmantellar una d’aquestes bandes després de vuit mesos d’investigació. Deu dels tretze detinguts han ingressat provisionalment a la presó  per ordre judicial.

[r:1]

Més informació

Nou comentari