Desallotjat d’urgència un bloc del Carmel per risc d’esfondrament

Ensurt majúscul en un bloc del Carmel aquest dissabte al migdia. Els Bombers de Barcelona han hagut de desallotjar d’urgència els 18 veïns que hi havia a l’edifici per risc d’esfondrament. L’immoble és al passatge Sigüenza número 95, ja estava apuntalat i el districte d’Horta-Guinardó feia seguiment del seu estat.

Per precaució, la Guàrdia Urbana ha tallat el passatge i els Bombers han precintat les escales que van del carrer Sigüenza al passatge i que estan situades entre els números 95 i 97. Es dona la circumstància que el passatge està a només dos carrers de la ‘zona cero’ de l’esvoranc del Carmel, que va afectar desenes d’immobles al barri el 2005 durant les obres d’ampliació de la L5 del metro.

Edifici desallotjat al passatge Sigüenza del Carmel / Facebook - Rosa Alarcón
Edifici desallotjat al passatge Sigüenza del Carmel / Facebook – Rosa Alarcón

Fonts municipals confirmen al TOT Barcelona que bombers i serveis tècnics del districte han decidit evacuar la finca per deficiències a l’estructura i han procedit a assegurar la zona un cop ha quedat buit el bloc de pisos. El Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) ha reallotjat 16 dels 18 veïns atesos, dos dels quals són menors d’edat. “Els pròxims dies els serveis tècnics acabaran de valorar la situació, conjuntament amb la comunitat de propietaris”, afegeix el consistori.

Bombers treballant al passatge Sigüenza per apuntalar l'edifici en risc / Cedida - Manuel Tinoco
Bombers treballant al passatge Sigüenza per apuntalar l’edifici en risc / Cedida – Manuel Tinoco

La regidora del districte, Rosa Alarcón, ha explicat en un post de Facebook que “aquesta setmana s’iniciaran els treballs per determinar l’estat de la finca i els passos a seguir”. Ha difós fotografies dels Bombers i la policia local treballant al passatge i els ha agraït la feina feta: “La professionalitat dels cossos que han actuat avui ha salvat moltes persones”.

Els bombers han acordonat unes escales d'accés al passatge Sigüenza del Carmel / A.L.
Els bombers han acordonat unes escales d’accés al passatge Sigüenza del Carmel / A.L.

Veïns coneixedors de la situació han assegurat al TOT Barcelona que una de les hipòtesis sobre la desestabilització és que un veí feia obres a casa i hauria retirat temporalment un puntal. Això hauria causat els moviments en l’edifici que han fet saltar l’alarma entre els residents. No es descarta que s’hagi d’enderrocar finalment.

Els bombers han acordonat unes escales d'accés al passatge Sigüenza del Carmel / A.L.
Els bombers han acordonat unes escales d’accés al passatge Sigüenza del Carmel / A.L.

Una esquerda a la part de darrere de l’edifici del número 95 del carrer Sigüenza, que dona al passatge Sigüenza, hauria portat als especialistes a decidir el desallotjament, segons explica un veí del número 97 al TOT Barcelona. Un altre veí del carrer, en aquest cas del número 93, ha observat per la finestra l’arribada de policia i recorda a aquest diari que l’edifici en qüestió i d’altres del mateix carrer estan afectats per al·luminosi.

Nou comentari

Més notícies
La Guàrdia Urbana en el moment de començar a desallotjar els búnquers del Carmel al vespre per impedir aglomeracions per la Covid / D.C.

Desallotgen l’escenari de les ‘selfies’ als búnquers del Carmel

La Guàrdia Urbana té la nova ordre de prohibir l'accés a les bateries antiaèries a partir de les 20 hores a tots els que no siguin veïns
Accessos als búnquers del Carmel tallats per la Guàrdia Urbana / Nuria Arévalo (Facebook)

Els búnquers del Carmel, tancats al vespre per la Covid

La Guàrdia Urbana en fa marxar els grups que s'hi reuneixen per evitar l'acumulació de gent i el 'botellón' durant el rebrot
L'escriptor Juan Marsé / Europa Press

Mor Juan Marsé, el retratista de la Barcelona de post-guerra

L'autor de la novel·la 'Últimas tardes con Teresa' era un referent de la literatura de post-guerra
Plantació de marihuana decomissada al Carmel / Ajuntament de Barcelona

La calor delata una gran plantació de marihuana al Carmel

La Guàrdia Urbana decomissa ha detingut una persona | La plantació, en un local, tenia un alt risc d'incendi