Els búnquers del Carmel, tancats al vespre per la Covid

La Guàrdia Urbana en fa marxar els grups que s'hi reuneixen per evitar l'acumulació de gent i el 'botellón' durant el rebrot

Els accessos a les restes de les bateries antiaèries del Carmel, l’indret anomenat popularment búnquers, es tanquen cada nit per evitar les aglomeracions que s’hi solen produir els vespre d’estiu, a partir de la posta de sol, ja que es considera que hi hauria perill de propagació de la Covid-19 en ple rebrot. Segons han indicat fonts municipals al TOT Barcelona, encara que es tracta d’una zona amb diversos accessos i difícil de tancar, des d’ahir, dimarts, la Guàrdia Urbana hi munta un dispositiu a partir de les 20 hores. Els agents desallotgen els visitants que hi troben i acordonen els carrers que hi porten, de manera que fins l’endemà al matí només hi poden passar els veïns.

Amb aquesta operació s’impedeix que s’hi facin botellons, però també qualsevol altra mena de trobada de grups, que són habituals per veure les vistes panoràmiques sobre la ciutat, especialment temptadores a l’hora de la posta del sol a l’estiu. De fet, dimarts al vespre, hores després que la Generalitat anunciés que prohibia els botellons a tot el país –a Barcelona ja ho estava mitjançant l’ordenança de civisme–, la policia va fer marxar de la zona una cinquantena de persones.

Els veïns, que fa temps que alerten que l’espai s’ha massificat, han celebrat veure les cintes policials tallant els accessos i ho han fotografiat per penjar-ho a les xarxes socials, com es veu en aquesta imatge a Facebook.

Els veïns celebren a Facebook que s'hagin tallat els accessos als búnquers del Carmel
Els veïns celebren a Facebook que s’hagin tallat els accessos als búnquers del Carmel
Més informació

Nou comentari