Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | Tornen a desallotjar manters a la Rambla: “L’única solució que ens donen és pegar-nos”

La imatge es repetia amb freqüència al centre de Barcelona abans de la pandèmia però havia desaparegut des que la Covid va espantar els turistes. No obstant, el joc de fet i amagar que acostumaven a protagonitzar la Guàrdia Urbana i els manters es va reproduir aquest divendres al vespre. Com si en això també es restablís la normalitat, un grup d’agents de la Guàrdia Urbana va irrompre al voltant de la boca de Plaça Catalunya, al capdamunt de la Rambla, un dels punts on el top manta era usual abans de la crisi sanitària.

Els agents van fer fora els manters, que van replegar-se a l’interior de l’intercanviador de la plaça Catalunya. La policia va tallar l’accés del metro cap a la Rambla durant uns instants per no deixar que els venedors sortissin de nou al carrer, enmig d’una certa tensió i queixes del manters que alguns vianants van gravar.

El Sindicat Manter de Barcelona ha afirmat aquest dissabte que alguns venedors ambulants van rebre cops de porra de la Guàrdia Urbana. “Intentem viure de la manta i l’única solució que ens donen és pegar-nos amb porres elèctriques”, ha criticat l’organització.

En la mateixa línia, el Sindicat Manter ha recriminat que “mai no es pensen solucions socials humanes” per als venedors del carrer. “Ara hi ha persecució i barbaritat”, rebla en un missatge en què també retreu “hipocresia” a l’Ajuntament. “Se’n va a Canàries com àngels blancs mentre Barcelona segueix sent una presó invisible per persones migrants, sobre tot negres manters sense documents”, sosté.

L’entitat defensa que la venda no autoritzada al carrer és l’única via de subsistència per a ciutadans subsaharians amb l’estança no regularitzada. En aquest sentit, esmenta que han quedat “exclosos” de les prestacions distribuïdes per mitigar l’ensopegada de la pandèmia. “No cobrem ni ingrés mínim vital ni ERTO ni tampoc tenim compte bancari”, conclou.

Més notícies
Un home empenyent un carro ple de ferralla, prop de l'Estació del Nord / Jordi Play

Carros requisats i manca d’aparcament pels recuperadors de ferralla

Notícia: Carros requisats i manca d’aparcament pels recuperadors de ferralla
Comparteix
Un recent decomís de vehicles redobla les peticions al districte de Sant Martí per crear estacionaments
Notícia: Carros requisats i manca d’aparcament pels recuperadors de ferralla - Mobile
Cotxes circulant a Barcelona en una imatge d'arxiu / ACN (Josep Ramon Torné)

Uns 365.000 vehicles marxen de pont des de Barcelona i el seu entorn

Notícia: Uns 365.000 vehicles marxen de pont des de Barcelona i el seu entorn
Comparteix
Circulació densa i algunes retencions al migdia en les sortides de la capital catalana
Notícia: Uns 365.000 vehicles marxen de pont des de Barcelona i el seu entorn - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa