Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Uns 365.000 vehicles marxen de pont des de Barcelona i el seu entorn
  • CA

Més de 363.000 vehicles han sortit de Barcelona i l’àrea metropolitana entre divendres i dissabte, coincidint amb el pont que s’allarga fins aquest dilluns, dia de Tot Sants. El Servei Català de Trànsit ha mantingut actiu un dispositiu especial fins aquest dissabte a les 15.00 hores, davant del pronòstic que 485.000 vehicles es desplacessin fora de Barcelona i la seva àrea metropolitana, una xifra similar a l’estimada el 2019, abans de la pandèmia. Fins aquest divendres al vespre, havien sortit el 32% dels vehicles previstos, que equivalen a 154.409 cotxes de tota l’àrea metropolitana. Cap al migdia, ja eren 340.000 vehicles els que havien pres alguna de les sortides de la capital i dels seus voltants, un 70% dels càlculs de Trànsit.

Les vies que es predeia que podien anar més carregades són les que connecten amb zones de muntanya i d’interior, com la C-16, la C-17, la C-14 i la C-55. També s’avisava de possibles dificultats a l’N-145 d’entrada a Andorra. A més, s’ha alertat del risc de congestió a l’AP-7, la B-23 i la C-58, tant en la sortida com en el retorn a partir de dilluns, per quan també preocupa que es poden produir embussos a l’A-2, al tram de Jorba i entre Castellolí i Abrera, especifica Trànsit.

Aquest dissabte al matí, la circulació a les sortides de Barcelona s’ha començat a fer densa cap a les 11.30 hores. La ronda de Dalt anava carregada amb 2,5 quilòmetres de retenció aquest migdia i es comptabilitzaven tres quilòmetre de cua a la C-58 a l’alçada del nus de la Trinitat, informa el Servei Català de Trànsit. A més, la roda Litoral acumulava dos quilòmetres de congestió.

La circulació va ser encara més complicada aquest divendres a la tarda i al vespre, quan es van registrar cues quilomètriques en alguns punts de l’entorn xarxa viària barcelonina, com els 18 quilòmetres de retenció que es van sumar entre Cerdanyola i Granollers. Trànsit recomana esgraonar les sortides per evitar embussos en les properes hores. De cara a la fi del pont, Trànsit calcula que 265.00 vehicles retornaran a la zona d’influència de la capital.

Dins del dispositiu especial fins a dilluns, els Mossos d’Esquadra efectuaran 1.158 controls a les carreteres fins l’1 de novembre a la nit, inclosos 303 test de drogues i alcohol. Trànsit crida a la prudència i recorda que, fins al 27 d’octubre, 111 persones han mort en 105 accidents a la xarxa viària interurbana de Catalunya.

Més notícies
Un tren d'FGC en una imatge d'arxiu / ACN
Talls a FGC: les alternatives per moure’t per la ciutat
Notícia: Talls a FGC: les alternatives per moure’t per la ciutat
Comparteix
S'habilita un bus llançadora per connectar la Bonanova i Sarrià des d'aquest dissabte i fins dilluns
Agents de la Guàrdia Urbana al costat d'un taxi / Guàrdia Urbana
‘SOS’ al taxi: la proposta del sector per guanyar seguretat
Notícia: ‘SOS’ al taxi: la proposta del sector per guanyar seguretat
Comparteix
Els treballadors defensen instal·lar un sistema lluminós d'alarma al sostre del cotxe que serveixi d'avís a la policia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa