Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Denuncien que Espanya deporta un activista algerià tancat al CIE de Barcelona que havia demanat asil

Activistes pels drets dels migrants han informat en les últimes hores que el Govern espanyol ha deportat de forma discreta aquest cap de setmana una trentena de detinguts magribins del Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca, a Barcelona. Dins del contingent d’expulsats aniria també un activista algerià que havia demanat asil a Espanya. Mohamed Abdellah és un exmilitar que va fugir d’Algèria amb la seva família el 2018, quan sospitava que podia ser represaliat per denunciar casos de suposada corrupció dins de l’Exèrcit del seu país. L’entorn d’Abdellah tem ara per la seva vida en cas que estigui en mans de les autoritats de la nació nord-africana.

Les plataformes Tanquem el CIE i Unitat contra el Feixisime i el Racisme mantenen contacte amb la família d’Abdellah. Els familiars els han fet saber que, aquest dissabte, l’activista i altres interns del centre de detenció de migrants sense estança regularitzada haurien estat transportats en avió fins a Almeria. L’entorn més pròxim a Abdellah creu que el grup va pujar a un vaixell en la ciutat andalusa que va salpar amb destinació a Algèria.

Un parent de l’exmilitar ha explicat a les plataformes que responsables del centre d’internament van respondre ahir a la família que Abdellah havia sigut traslladat hores abans a Almeria per ser expulsat. La dona de l’activista portava des de dilluns intentant visitar el seu marit dins del recinte de la Zona Franca, però no se li va autoritzar, comenta una membre de Tanquem el CIE.

Abdellah i altres interns del CIE de Barcelona van declarar-se en vaga de fam aquest dijous, després de ser sotmesos a proves PCR, cosa que els va fer intuir que es preparava una deportació immediata. Tanquem el CIE assenyala al TOT Barcelona que la pràctica massiva de tests de coronavirus és inusual al centre de detenció.

El portaveu d’Unitat contra el Feixisme i el Racisme, David Karbala, ha retret a les xarxes socials que l’expulsió d’Abdellah s’ha produït “mentre la Unió Europea i Pedro Sánchez es felicitaven a Torrejón” per l’evacuació d’exiliats afganesos. Des d’altres comptes de Twitter també s’han difós missatges crítics amb el Govern espanyol. “Espanya ha enviat a la mort al refugiat Mohamed Abdellah. Ara està sota tortura”, alerta un dels tuits que circulen.

Més notícies
El Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de Barcelona / Eli Don / ACN

Vaga de fam al CIE davant la sospita d’una deportació “massiva”

Notícia: Vaga de fam al CIE davant la sospita d’una deportació “massiva”
Comparteix
Part dels interns tem l'expulsió després de ser sotmesos a proves PCR, segons una organització antiracista
Notícia: Vaga de fam al CIE davant la sospita d’una deportació “massiva” - Mobile
Redouane Mehdi, a qui una agència va rebutjar per llogar un pis / Ajuntament

Multa de 45.000 euros per negar-se a llogar un pis a un immigrant a Barcelona

Notícia: Multa de 45.000 euros per negar-se a llogar un pis a un immigrant a Barcelona
Comparteix
És el primer cop que el Consistori n'imposa una, en aquest cas a una agència per rebutjar un client marroquí
Notícia: Multa de 45.000 euros per negar-se a llogar un pis a un immigrant a Barcelona - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Brahim a agost 22, 2021 | 22:25
  Brahim agost 22, 2021 | 22:25
  Hola buenas tardes espero que los activistas españoles que defienden a los derechos de la libertad se movilizan contra este acto criminal contra la extradición de Mohamed Abdellah que ahora está en mano de terroristas y su vida Corre un gran peligro de muerte
 2. Icona del comentari de: X2 a agost 23, 2021 | 12:39
  X2 agost 23, 2021 | 12:39
  Una vergonya mes per la dictadura feixista espanyola
 3. Icona del comentari de: visca Barça a agost 26, 2021 | 14:14
  visca Barça agost 26, 2021 | 14:14
  #LIBERTAD_MOHAMED_ABDELLAH #spain_shame_on_you

Nou comentari

Comparteix