Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Denuncien un motorista per atropellar un menor que es manifestava al carrer

Alarma en una protesta de la Revolta Escolar. Tal com ha avançat betevé, la Guàrdia Urbana ha denunciat un home per atropellar un alumne de l’escola Jaume I de Sants durant una protesta al carrer de Berlín. Els fets van tenir lloc el passat 19 de maig i el motiu de la protesta denunciar la calor que es pateix a l’estiu a les aules d’algunes escoles de Barcelona. L’atropellament es va produir quan la moto es va trobar amb la manifestació i, per tant, no podia continuar amb el seu trajecte. Va ser llavors quan va decidir prémer l’accelerador i, en conseqüència, va envestir i tirar a terra una menor, que no va resultar ferida.

En el moment de l’incident no hi havia cap agent de la Guàrdia Urbana. És per això que l’AFA de l’escola, que havia organitzat el tall, va dir que potser l’accident no s’hauria produït si alguna patrulla hagués estat present. L’AFA ha assegurat que havia informat de la manifestació al Departament d’Interior i la Guàrdia Urbana del districte de Sants-Montjuïc.

Temperatures de fins a 40 graus

Les aules de diverses escoles de Barcelona van arribar l’estiu passat a temperatures de fins a 40 graus. Una d’elles és l’Escola La Farigola. Tal com explicar fa unes setmanes al TOT Barcelona una integrant de l’Associació de Famílies (AFA) del centre educatiu, Gemma Atienza, els nivells de calor van ser tan alts que un dia la directora de l’escola va fer una crida a les famílies perquè portessin ventiladors de casa. “No té sentit. No puc entendre que es pugui permetre que les criatures d’infantil o primària estiguin a aquestes temperatures. Les tracten com si fossin ciutadans de segona”, va recriminar.

Aquestes paraules van arribar després que a finals d’abril la Generalitat hagués mogut fitxa per tal que aquest estiu sigui menys dramàtic que l’anterior. Concretament, va anunciar que instal·laria aire condicionat a 100 centres educatius de Catalunya, entre els quals figuren 26 escoles i instituts de Barcelona, alguns gestionats pel Departament d’Educació i altres per l’Ajuntament. Les dues administracions han finançat aquestes instal·lacions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa