Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els carrers de Barcelona que han quedat tallats per la Revolta Escolar

Les associacions de famílies que conformen la Revolta Escolar tornen a protagonitzar talls de trànsit. Aquest divendres a la tarda tallaran diversos carrers de Barcelona de manera simultània per tal de denunciar el problema de la calor a les aules. Els carrers afectats són els carrers de València, Entença, Numància, Rosselló, Indústria, Lluís Companys i Roger de Llúria.

Des de la Revolta Escolar han denunciat en un comunicat que aquesta actuació és fruit de la situació que es va viure a les aules entre els mesos de maig i juny del 2022, quan les temperatures eren molt altes a la ciutat. “Es van patir situacions de calor extrema a moltes escoles”. En aquest sentit, han afegit que molts edificis escolars “no estan preparats per a les altes temperatures”. Cal recordar que la Revolta Escolar va néixer el 2020, quan un grup d’AFA es van mobilitzar contra la contaminació, el soroll i la manca de seguretat dels entorns escolars.

La salut dels alumnes, en risc

Al començament d’aquest curs, 164 AFA, 58 direccions d’escoles i instituts de Barcelona, l’Affac (Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya) i els sindicats CGT Ensenyament, Federació Educació de CCOO, USTEC-STS’s i UGT Catalunya, van recordar al Consorci d’Educació la situació de calor que es va viure a les aules i van posar en manifestar havia posat en risc la salut dels alumnes.

Tal com ha informat betevé, el Consorci d’Educació de Barcelona ha enviat ventiladors a alguns centres. Alguns d’ells són Els Porxos (al districte de Sant Martí); la Jujol i la Pau Casals, al districte de Gràcia) i la Pegaso i Doctor Ferran i Clua (districte de Sant Andreu).

Paral·lelament, l’Afa Mas Casanovas, adherida a la Revolta Escolar, tallarà aquest divendres a la tarda el carrer de Mas Casanovas (districte Horta-Guinardó) per tal de demanar que el converteixin en “un entorn segur i pacificat”. L’acció arrencarà a les 16.30 hores.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa