Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Protesta per la forta calor a les aules, un problema latent

Més d’un centenar d’AFAs d’escoles de Barcelona han decidit concentrar-se, amb el suport de l’AFFAC, aquest dimarts a les 17h davant el Consorci d’Educació, a plaça d’Universitat, per exigir mesures que eliminin la forta calor que fa a les aules. “S’acosta l’estiu i no volem que es repeteixi la situació que vam patir molts centres d’educació pública de Barcelona l’any passat”, ha expressat l’AFA de l’escola Jaume I a través d’un fil al seu perfil de Twitter. “No pot ser que alumnes i mestres hagin d’estudiar a unes temperatures insuportables”, ha recalcat.

Les associacions de famílies recorden que el passat mes d’octubre, quan feia poc temps que havia començat el curs escolar, van demanar conjuntament amb diverses direccions de centres públics que s’implementessin mesures per fer front a les altes temperatures que es viuen a l’estiu, però que cada vegada s’avancen més. Una petició que van fer mitjançant una carta que van enviar al Consorci d’Educació –organisme que agrupa Ajuntament i Generalitat– fa més de mig any, però que encara no ha obtingut cap resposta oficial.

La presidenta de l’AFFAC, Belén Tascón, ha comentat en declaracions a TVE que “als centres educatius es donen temperatures per sobre de la màxima permesa”. Per això, Tascón reclama al Departament d’Educació “que es faci un pla d’emergència” i que “determini com estan tots els edificis educatius” de la ciutat de Barcelona perquè, tal com destaquen algunes AFA de la capital catalana, “la instal·lació de ventiladors en alguns centres és insuficient”.

Temperatures de rècord

Diverses associacions de famílies de centres educatius barcelonines van denunciar a l’inici del curs escolar través d’un manifest que es van detectar casos de “lipotímies o cops de calor” deguts a les temperatures extremes de dins les aules, que van arribar a ser superiors als 40 graus en alguns casos, com el de l’escola Auró. Coneixedor d’aquestes queixes de moltes famílies, el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, es va comprometre aquest febrer a anunciar “un pla de confort tèrmic” i a instal·lar aparells d’aire condicionat en alguns centres. Tot i aquest compromís del conseller, la presidenta de l’AFFAC lamenta que la resposta és “vaga” i exigeix la creació d’un “pla d’actuació concret”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa