Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Denuncien el fill del candidat de Vox per portar una porra extensible

Els Mossos d’Esquadra van denunciar el passat dijous 11 de maig el fill del candidat de Vox a les eleccions municipals de Barcelona, Gonzalo de Oro-Pulido, per assistir a la concentració contra les ocupacions davant dels edificis ocupats El Kubo i La Ruïna amb una porra extensible, tal com ha avançat El Periódico. El fill del candidat va ser identificat per agents antiavalots ARRO de la policia catalana gairebé a les 22 hores.

Per part seva, de Oro-Pulido, ha censurat els fets en una entrevista a Catalunya Ràdio, però a la mateixa vegada ha dit que ho veu “comprensible” com a “defensa personal”. “No està bé portar això. Però és comprensible, igual que és comprensible que les nenes portin esprai pebre per por que les violin”, ha remarcat. Això no és tot. L’alcaldable de Vox ha continuat defensant el seu fill dient que el que”preocupa” és per què els joves tenen la “necessitat d’autodefensar-se”. Tanmateix, ha dit que encara que la porra extensible és il·legal a tot l’Estat, és legal a altres països europeus.

Les concentracions

Les concentracions del passat dijous eren contràries, una defensava les ocupacions al Kubo i La Ruïna i l’altra s’oposava. No es van produir enfrontaments greus entre les dues bandes, però els Mossos van carregar en algun moment contra els manifestants que estaven a favor de la presència dels ocupes. També van denunciar 12 persones per desobediència.

Aquests dos edificis fa anys que estan ocupats, però el conflicte va començar fa poques setmanes, quan partits polítics com Ciutadans i Vox van començar a manifestar-se a les portes. Després la situació es va crispar encara més quan Daniel Esteve, el fundador de la polèmica empresa amb vincles amb l’extrema dreta, Desokupa, va anunciar que enviaria 50 treballadors per desallotjar els edificis. Finalment, no va efectuar cap desallotjament, però sí que es van presentar a la manifestació. Cal recordar que Desokupa ha protagonitzat diferents allotjaments polèmics en els darrers anys i té diferents denúncies per coaccions a famílies vulnerables.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anonim a maig 17, 2023 | 12:37
    Anonim maig 17, 2023 | 12:37
    Aquest “paio” vol comparar un esprai de defensa per nenes/noies/dones perquè es puguin desfer dels seus agressors amb dur un arma il·legal a una concentració de caire “feixista” per estomacar a tot aquell que estigui a favor de la okupació, o simplement en desacord amb aquestes concentracions??? Es increïble… el que hem d’arribar a llegir o escoltar

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa