Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Denuncien per desobediència 12 joves per acostar-se al Kubo de matinada

Els Mossos d’Esquadra han denunciat 12 persones per desobediència que durant la matinada d’aquest divendres s’havien acostat als edificis ocupats del Kubo i la Ruïna. Els fets han tingut lloc al voltant de les cinc de la matinada quan diversos grups de joves contraris als col·lectius que ocupen aquestes finques s’han acostat als edificis desobeint les indicacions policials.

La policia catalana ha mantingut durant tota la nit un dispositiu de seguretat i ordre públic a la zona que ha culminat aquest matí sense cap incident important. De fet, aquest desplegament només ha estat la continuació de l’operatiu que ja va aconseguir aquest dijous que les protestes a favor i en contra de les finques ocupades acabessin sense cap aldarull rellevant. La manifestació convocada per Desokupa va agrupar unes 500 persones mentre que la marxa en suport al col·lectiu en va aplegar unes 600, segons fonts de la Guàrdia Urbana.

Els efectius policials van mantenir en tot moment un cordó que va separar les dues protestes i només un grup reduït de manifestants va trencar alguns aparadors mitjançant el llançament de pedres i objectes contundents quan abandonaven la plaça de la Bonanova. D’altra banda, un grup es va enfrontar contra alguns agents i es van produir algunes càrregues aïllades quan els manifestants han volgut canviar el recorregut de la marxa.

Crònica d’una escalada de tensió

Cal recordar que durant aquestes darreres setmanes alguns grups polítics com Valents i Ciutadans han anat insistint en la necessitat de posar remei a l’ocupació “conflictiva” d’aquestes dues finques del barri de la Bonanova. L’escalada de tensió definitiva a la zona, però, no va arribar fins a la intermediació en aquest suposat conflicte del fundador de Desokupa, Daniel Esteve, que a través de les xarxes socials ha anat encoratjant els veïns i altres col·lectius a sumar-se a la concentració que ahir av tenir lloc a la plaça de la Bonanova.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa