Demanen dos anys de moratòria per no reduir mestres en escoles vulnerables

Les famílies de 14 col·legis es manifesten en contra de deixar de ser considerats centres de complexitat

Famílies de 14 escoles i instituts de Barcelona s’han manifestat aquest dilluns a la plaça de Sant Jaume en contra que el Departament d’Educació els resti mestres i ajuts econòmics el proper curs, quan la conselleria els deixarà de catalogar com a centres de complexitat. Les Associacions de Famílies d’Alumnes han considerat “inadmissible” la retallada de dotacions en els centres barcelonins afectats, que atenen un alt percentatge de població desfavorida i nouvinguda. Proposen que s’estableixi una moratòria de dos anys abans que la Generalitat decideixi si convé reduir personal i ingressos a aquests col·legis.

Els manifestants opinen que el canvi de qualificació dels centres per equiparar-los amb centres ordinaris “no recull la seva realitat després de dos cursos escolars en pandèmia”. De fet, asseguren que la situació econòmica de moltes llars ateses per les escoles que són objecte del canvi “ha empitjorat molt” i “ha augmentat fortament la quantitat d’alumnat vulnerable”.

Les Associacions de Famílies d’Alumnes dels centres afectats -que es troben a Ciutat Vella, l’Eixample Dret, Sant Andreu, Sants-Monjuïc i Horta– demanen revisar les mesures amb dades actualitzades que tinguin en compte l’impacte de la crisi generada per la pandèmia sobre l’alumnat i les seves famílies. També demanen revisar els criteris d’assignació de les ajudes per atendre població vulnerable a la pobresa i, a més, volen reunir-se amb el conseller d’Educació, Josep González Cambray. Les famílies compten amb el suport dels sindicats CCOO, UGT, CSC, USTEC i CGT, entre d’altres.

Més informació

Nou comentari