Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Famílies de vuit escoles demanen paralitzar la retallada de mestres a centres vulnerables

La decisió de la Generalitat de desprendre a dotze escoles i instituts de Barcelona de la dotació addicional de mestres i ingressos que reben per atendre població empobrida i immigrant ha indignat la comunitat educativa dels centres afectats. El malestar pel canvi de catalogació -en què alguns dels centres passen de declarar-se de màxima complexitat a equiparar-se amb la categoria estàndard- ha unit vuit associacions de famílies de centres educatius de la ciutat, que preguen al Departament d’Educació que posposi el que defineixen com una “retallada encoberta”.

A través d’un comunicat, les associacions de famílies d’alumnes de quatre escoles i quatre instituts afirmen que la rebaixa del grau de vulnerabilitat que els centres acullen s’ha pres amb estadístiques del curs 2018-2019, “dades no actualitzades i que no tenen en compte la situació socioeconòmica actual de les famílies”, critiquen. En aquest sentit, demanen que la Generalitat paralitzi la modificació de la definició de les escoles “mentre no hi hagi garanties de disposar de dades actualitzades tenint en compte l’impacte de la crisi del Covid-19 en la situació socioeconòmica de les famílies“.

Cop a la igualtat

Escoles de Ciutat Vella com el Pere Vila ja saben que començaran el curs el setembre que ve amb quatre places i mitja menys de docents i l’Alexandre Galí es quedarà sense tres places i mitja. Les famílies alerten que la pèrdua de personal “impossibilita garantir la mateixa atenció a l’alumnat amb més necessitats” i retreuen que la decisió d’Educació “posa en greu perill la lluita de les famílies i els centres educatius contra la segregació i per a la igualtat d’oportunitats” a Barcelona. Pronostiquen que comportarà la fi de les atencions individualitzades per alumnes amb necessitats educatives especials, l’increment del nombre d’escolars per aula i la fi del suport lingüístic a l’alumnat nouvingut, entre d’altres inconvenients.

El manifest el subscriuen les associacions de famílies de les escoles Pere Vila, Baixeres, Alexandre Galí i Mediterrània i dels instituts Pau Claris, Verdaguer, Salvador Espriu i XXV Olimpiada. Les entitats calculen que “entre el 40% i el 60%” dels alumnes requereixen d’atencions educatives especials als centres de Barcelona damnificats pel trasllat de reforços a altres centres. De fet, hi haurà 35 escoles més a Catalunya que els rebran perquè passen a definir-se com a complexes.

Més notícies
Alumnes de l'escola Pere Vila / Escola Pere Vila

Dotze escoles vulnerables, amenaçades de perdre mestres i ajuts

Notícia: Dotze escoles vulnerables, amenaçades de perdre mestres i ajuts
Comparteix
Indignació de centres i famílies perquè la Generalitat deixi de catalogar-los com a complexos
Notícia: Dotze escoles vulnerables, amenaçades de perdre mestres i ajuts - Mobile
L'Ajuntament segueix amb la pacificació dels carrer Gran de Sant Andreu / Ajuntament

La remodelació d’escoles i carrers, propostes estrella dels pressupostos participatius

Notícia: La remodelació d’escoles i carrers, propostes estrella dels pressupostos participatius
Comparteix
Concentren la meitat dels projectes que es poden votar entre el 10 i 20 de juny
Notícia: La remodelació d’escoles i carrers, propostes estrella dels pressupostos participatius - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa