Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El delegat del Consorci de la Zona Franca troba “ridícula” l’alarma pel coronavirus
  • CA

El delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro, ha afirmat que no descarta un desproveïment temporal a les empreses de la Zona Franca arran del coronavirus. “Pot haver-hi un risc de falta de subministrament perquè totes les empreses van amb estocatges molt reduïts i fabriquen molt al dia”, ha comentat Navarro, que ha puntualitzat que “no depèn de nosaltres ni de les fàbriques que hi són”.

A més, ha criticat que la por que s’ha generat pel coronavirus és “ridícula” i ha lamentat que s’hagi produït un “estat de pànic que s’ha realimentat”. El delegat especial del CZFB s’ha mostrat partidari d’ampliar l’aeroport del Prat per convertir-lo en un ‘hub’ “molt important” perquè “sinó no serem competitius”.

En una conferència al Barcelona Tribuna sota el títol Zona Franca, motor econòmic i fàbrica d’oportunitats, Navarro ha afegit que el que els “interessa” és que si les empreses de la Zona Franca es quedessin parcialment desproveïdes tornin a “remprendre la seva activitat habitual”. De moment, però ha assegurat que no li consta cap cas de negoci que s’hagi quedat sense material de fabricació. El delegat especial de l’Estat al CZFB ha recordat el cas de la grip A “que ens havia de matar a tots” i que al final es va acabar superant.

Partidari d’ampliar l’aeroport

D’altra banda, Navarro s’ha mostrat partidari de l’ampliació de l’aeroport del Prat perquè es converteixi en un ‘hub’ internacional i considera que si no es fa “no serem competitius”. D’aquesta manera, ha expressat el seu suport al president d’Aena, Maurici Lucena, que la setmana passada va exposar la necessitat que l’aeroport sigui de connexió a nivell internacional i les diferents opcions que hi havia sobre la taula ampliar-lo, entre elles, l’allargament de la pista mar uns 500 metres tot i que suposa envair una zona natural protegida.

Navarro ha demanat portar aquest debat des de la “racionalitat” i no oblidar el debat de la sostenibilitat en els nous models d’avió. “Els avions han de contaminar menys, fer menys soroll i conviure millor amb l’entorn”, ha comentat el delegat especial de l’Estat a la Zona Franca, que ha recordat que “la tècnica aeronàutica està evolucionant en aquest sentit com està evolucionant la indústria automobilística”.

El delegat especial de l’Estat a la Zona Franca també ha fet un repàs pels projectes que té oberts actualment el Consorci, com la incubadora 3D d’alta tecnologia en impressió 3D, de 17.000 metres quadrats i l’ampliació per donar espai a més empreses. Concretament, al juny s’inaugurà el D Factory, on sortiran objectes fabricats amb tecnologia, 3D i Internet de les Coses. “Serà el ‘hub’ més important d’Europa d’aquesta indústria 4.0”, ha assegurat Navarro, que després de l’ampliació sumarà 90.000 metres quadrats ubicats al polígon de la Zona Franca. “És com una catedral de la indústria del segle XXI”, ha ironitzat.

A nivell internacional, Navarro també s’ha referit a la celebració del SIL Américas, en què s’exporta el model del SIL de Barcelona a Barranquilla (Colòmbia), a la negociació amb les autoritzats colombianes de la rèplica de la incubadora 3D a la Zona Franca de Bogotá; intercanvis amb la Corporació i Desenvolupament econòmic de Nova York.

D’altra banda, Navarro ha comentat que està “especialment” preocupat pel fet que hi hagi estudiants que estudiïn matèries que “no els faran falta” i es trobin que “no seran útils”. En aquest sentit, ha citat els estudis que xifren en 58 milions de llocs de treball relacionats amb la indústria 4.0 que seran de nova creació i ha demanat accelerar els nous requisits que necessitaran les empreses, en coordinació amb el sector educatiu.

Pel que fa el sector de la mobilitat i les conseqüències del comerç electrònic en la mobilitat de les ciutats, ha pronosticat que l’e-commerce “ha vingut per quedar-se” i que ha de buscar, per un costat, noves formes de repartiment, com l’ús de vehicles més lleugers i de plantes subterrànies, i la recerca de fórmules perquè aquesta modalitat convisqui amb el comerç tradicional i no trenqui el teixit de les ciutats.

Gran inversió a Barcelona

El delegat especial de la ona Franca ha anunciat que properament anunciarà una “gran inversió” per al desenvolupament de la ciutat de Barcelona en l’àmbit de la indústria 4.0, tot i que no ha volgut donar més detalls perquè encara està en converses amb administracions com l’Ajuntament de Barcelona.

Montilla, Hereu, Iceta i Bou, entre el públic

Entre els assistents a la conferència de Navarro, hi havia l’expresident de la Generalitat José Montilla; els exalcaldes de Barcelona Jordi Hereu i Joan Clos; el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i representants d’altres grups parlamentaris a l’Ajuntament de Barcelona, com el portaveu del PP al consistori barceloní, Josep Bou.

Més notícies
Salut confirma dos nous casos de coronavirus a Barcelona
Notícia: Salut confirma dos nous casos de coronavirus a Barcelona
Comparteix
Són el sisè i setè casos a Barcelona i ja en són 14 a Catalunya
El testimoni en primera persona d’un jove ‘influencer’ ingressat per coronavirus a Barcelona
Notícia: El testimoni en primera persona d’un jove ‘influencer’ ingressat per coronavirus a Barcelona
Comparteix
Un noi de 22 anys explica la incredulitat que va sentir en ser diagnosticat, agraeix el tracte del personal mèdic i crida a la calma
El patinet elèctric aterra a la Zona Franca per fomentar l’ús del transport públic
Notícia: El patinet elèctric aterra a la Zona Franca per fomentar l’ús del transport públic
Comparteix
L'empresa barcelonina Reby i el Consorci de la Zona Franca s'alien per intentar que els treballadors utilitzin el metro
L’Ajuntament insta Nissan a “reafirmar el seu compromís” amb la planta de la Zona Franca
Notícia: L’Ajuntament insta Nissan a “reafirmar el seu compromís” amb la planta de la Zona Franca
Comparteix
El consistori estén la mà a Generalitat i Estat per obrir negociacions per aconseguir nous encàrrecs per a la fàbrica

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa