L’Ajuntament insta Nissan a “reafirmar el seu compromís” amb la planta de la Zona Franca

El consistori estén la mà a Generalitat i Estat per obrir negociacions per aconseguir nous encàrrecs per a la fàbrica

L’Ajuntament de Barcelona ha expressat aquest divendres “suport” als treballadors de Nissan que corren el risc de perdre els llocs de treball i insta l’empresa a “reafirmar el seu compromís” amb la planta de la Zona Franca. En una compareixença abans del ple amb representants del comitè d’empresa, l’alcaldessa Ada Colau ha explicat que s’aprovarà per unanimitat una declaració institucional demanant que l’activitat de Nissan es quedi a la ciutat. “Barcelona aposta per mantenir indústria”, ha dit Colau, que ha agraït la “lluita” dels treballadors de la planta de la Zona Franca i ha expressat la “disponibilitat” del consistori per treballar amb la Generalitat i l’Estat per obrir negociacions per aconseguir nous encàrrecs per a la planta.

A més d’expressar “suport” als treballadors, la declaració acordada entre els grups insta Nissan a “reafirmar el seu compromís” amb la fàbrica a Barcelona “prenent mesures que puguin capgirar la situació com l’adjudicació de la producció d’un nou model“. A banda, el text referma “l’aposta” pel foment de polítiques adreçades al manteniment de la indústria a la ciutat i estén la mà a la Generalitat i al govern espanyol per “establir totes les accions necessàries per iniciar un procés de negociació que permeti revertir la situació actual”. De fet, Colau ha destacat que l’aposta per mantenir la indústria, i especialment en l’àmbit de la mobilitat, és “estratègica” i suposa alhora una “defensa dels milers de famílies i treballadors” que en formen part.

“No ens quedarem quiets”

Juan Carlos Vicente, representant del comitè d’empresa de Nissan, ha recordat que la plantilla ja ha fet uns “esforços brutals” en els darrers anys per evitar que s’arribés a la situació actual. Vicente ha advertit també que mentre no hi hagi una decisió definitiva sobre el seu futur no es quedaran “quiets”. “Hem d’aconseguir que això no s’enfonsi”, ha dit destacant que la indústria de Nissan és un “motor” a Catalunya. Per últim, també ha agraït el suport rebut fins ara per part de les institucions i que tothom “remi” en un mateix sentit.

[r:1]

Situació actual

El passat 28 de gener la direcció de Nissan va anunciar que a partir del mes de maig es deixarà de fabricar a la Zona Franca la pick-up-X-Class de Mercedes, un fet que segons l’empresa faria que la planta no sigui “rendible”. Llavors es va anunciar que es faria un estudi de “viabilitat” de la factoria, que està previst que es presenti al mes de juny. En paral·lel, el 3 de febrer es va anunciar que a partir de la Setmana Santa també es reduirà un 40% la producció de la furgoneta elèctrica que fabriquen, l’e-NV200, l’únic vehicle elèctric que es produeix a Catalunya. Aquest fet deixarà la planta per sota del 20% de la seva capacitat. Davant la situació actual, els treballadors reclamen un pla que asseguri el futur de la planta amb l’adjudicació d’un nou model de vehicle.

Més informació

Nou comentari