Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Treballadors de Nissan tallen la Ronda Litoral pel futur de la planta de la Zona Franca
  • CA

Una protesta de treballadors de Nissan ha tallat la Ronda Litoral aquest dimarts al voltant de les sis de la tarda. Els sindicats havien convocat una manifestació des de la fàbrica barcelonina, situada a la Zona Franca, fins a la Ronda. Un cop allà han aturat la circulació a l’alçada de Mercabarna per fer visible la seva lluita pel futur de la planta. Hi han participat un miler de treballadors, segons la Guàrdia Urbana. Un cop aturat el trànsit han celebrat una assemblea a la calçada. A tres quarts de set s’ha pogut reobrir la circulació en ambdós sentits, després d’uns 25 minuts de tall.

Els treballadors exigeixen un pla industrial de futur per a les plantes catalanes i de la resta de l’Estat. La marxa estava encapçalada per una pancarta amb el lema ‘Nissan: Prou ​​de mentides! Exigim un futur real’. El secretari general de Sigen-Usoc a Nissan, Miguel Ruiz, ha assegurat, en declaracions als mitjans, que no pararan de manifestar-se fins que hi hagi una solució. “No ens quedarem quiets mentre algú decideix si ens donaran més vehicles”, ha assenyalat, en referència als encàrrecs que rep la fàbrica. Així, volen implicar els governs perquè posin la decisió difícil a Nissan.

A la mobilització també han participat les persones que treballen a la planta del Prat de Llobregat (Barcelona) i a Nissan Distribution Service (NDS), han informat els sindicats. Paral·lelament, els comitès d’empresa també han convocat manifestacions a la fàbrica de Montcada i Reixac (Barcelona) i a la planta de Sant Andreu de la Barca (Barcelona). També s’han reunit amb l’alcaldessa Ada Colau i el tinent d’alcaldia Jaume Collboni per demanar-los suport.

Es tracta de la tercera mobilització recent de la plantilla per reclamar un pla de futur: el 4 de febrer es van manifestar davant del Consolat del Japó de Barcelona i dimarts passat van fer una marxa des de la plaça Catalunya fins a la Delegació de Govern a Barcelona. La fàbrica de la Zona Franca de Barcelona està a prop del 20% de la seva capacitat productiva i al maig deixarà de fabricar la furgoneta per a Mercedes-Benz. A partir d’aquest moment només fabricarà dos ‘picks-ups’, la Nissan Navarra i la Renault Alaskan, i el NV-200 elèctrica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa