Nissan admet que pot haver-hi més retallades a la planta de Barcelona

La companyia ja va anunciar fa poc la reducció de 600 llocs de treball a la fàbrica de la Zona Franca

Nissan continua revisant la seva estratègia de negoci a Europa, i més concretament a la seva planta de Barcelona, situada a la Zona Franca. Segons la companyia, ​​”en els pròxims mesos” podria dur a terme futures decisions que afectin aquesta fàbrica.

Així ho ha assegurat el president de Nissan a Europa, Gianluca de Ficchy, durant una roda de premsa a prop de París, on ha explicat que la direcció de la companyia estudia reduir la producció a la planta barcelonina com a conseqüència de la caiguda de la demanda.

Nissan ja s’ha reunit amb els sindicats per traslladar-los la necessitat de revisar la seva estratègia de negoci a tot Europa, com a conseqüència de l’impacte del Brexit, inclosa Barcelona, ​​on ja es va anunciar una retallada de l’ocupació de 600 treballadors.

Segons Bloomberg, Ficchy ha afirmat que, al marge d’aquests acomiadaments, la companyia podria continuar prenent més decisions “en els pròxims mesos” al voltant d’aquest assumpte.

El fabricant automobilístic japonès està a l’espera que el Regne Unit firmi amb la Unió Europea un acord de lliure mercat per tal d’evitar la imposició d’un 10% en aranzels a vehicles i components. “No seríem capaços; simplement no seríem capaços de vendre cotxes”, ha dit Ficchy a la premsa, afegint que el futur de la seva planta a Anglaterra és “en un núvol d’incertesa”.

Més informació

Nou comentari