Nissan podria tancar la planta de la Zona Franca arran del Brexit

Segons el Financial Times, el tancament respondria a una estratègia per retirar-se del continent europeu

Nissan podria tancar la planta de la Zona Franca arran de la imposició de nous aranzels arran del Brexit. Segons el diari anglès Financial Times, aquest tancament respondria a un pla de l’empresa japonesa per “retirar-se” de l’UE, i que sumaria una altra planta a França, on les vendes han caigut un 17%.

La notícia arriba després que el març de l’any passat Nissan plantegés als sindicats l’acomiadament d’entre 400 i 500 persones. La multinacional japonesa havia demanat a les administracions i als sindicats que s’impliquessin per aconseguir que la planta barcelonina fos més competitiva i pogués competir per fabricar els nous models de la companyia. L’empresa automobilística treballa avui només amb un 30% de la seva capacitat a la planta de la Zona Franca. 

Més informació

Comentaris

    Ferran 03/02/2020 12:09 pm
    El tancament de Zona Franca no té res a veure amb el Brexit, quin disbarat. Els últims models de Nissan no han tingut èxit comercial i ara tenen excés de capacitat a Europa. El model més venut (el Qasqai) es fabrica a Anglaterra i si el Brexit ha d'augmentar els aranzels això seria bo per a les plantes del continent, no dolent. A més el recent acord de lliure comerç amb el Japó fa que sigui més barat importar directament des del Japó, per això reorganitzen la seva producció, com Hon

Nou comentari