Nissan confirma que els 600 acomiadaments de Barcelona formen par de les retallades internacionals

La companyia acomiadarà 12.500 treballadors a tot el món fins al 2022 | Al maig ja es van acordar 550 prejubilacions i 50 baixes voluntàries a la fàbrica de la Zona Franca

Nissan farà 12.500 acomiadaments a escala mundial fins a finals de l’any fiscal del 2022, segons ha anunciat aquest dijous el director executiu de la companyia, Hiroto Saikawa. Després d’un dia de dubtes, els dirigents han traslladat als representants dels treballadors que la retallada a nivell mundial es deu a la males xifres de venda i el mal estat financer de la companyia i que els expedients de regulació d’ocupació de l’any passat i aquest 2019 ja estan inclosos en la xifra facilitada per la direcció de la companyia al Japó. Entre els dos anys, la plantilla ja s’ha reduït en 6.400 persones, de les quals 600 corresponen a la planta de la Zona Franca, segons han confirmat també fonts de la companyia.

Pel que fa els 6.100 treballadors restants, haurien de deixar progressivament la companyia fins al març del 2023 (final de l’exercici fiscal japonès del 2022). La mesura podria afectar a sis països, tot i que per ara es desconeix de quins es tracta

En un comunicat, la multinacional japonesa ha explicat que reduirà un 10% la seva capacitat de producció i en el mateix percentatge la seva línia de productes “amb l’objectiu de millorar la competitivitat centrant-se en la inversió en models centrals globals i models regionals estratègics”. Nissan ha explicat que està implementant “reformes estratègiques” per tal de construir un base operativa que garanteixi una rendibilitat coherent i sostenible a mitjà termini. Ha afegit que avança ràpidament per optimitzar les estructures de costos i les operacions de fabricació, al mateix temps que millora el valor de la marca.

D’altra banda, ha explicat que continuarà fent inversions “substancials” en tecnologies que reforcin la competitivitat del producte en el marc de la seva visió Nissan Intelligent Mobility. Això inclou el sistema d’assistència de conductors ProPILOT, així com el llançament de vehicles amb xarxes electrificades, inclosos els models e-Power i models de bateries elèctriques, en nous mercats. A més, continuarà expandint-se a noves àrees de negoci, en línia amb l’acord amb Waymo per explorar els serveis de mobilitat sense conductor al Japó i França.

Més informació

Nou comentari