Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Crítiques per manca de participació en el futur CAP Raval Nord
  • CA

“Un cop més, ens han pres el pèl”. És la sensació que expressa la plataforma CAP Raval Nord, que va aconseguir guanyar el pols al Macba perquè la capella de la Misericòrdia aculli el nou ambulatori del barri. El col·lectiu de veïns i sanitaris no s’ha estat de qüestionar ara per “agredolça” l’adjudicació de les obres per rehabilitar l’antic temple per acollir d’aquí a uns cinc anys els nous serveis mèdic: l’organització admet que la notícia del primer pas per edificar el dispensari és “satisfactòria” però, alhora, censura “com s’ha fet” i que no se l’hagi consultat sobre el disseny i els serveis del futur equipament.

Els partidaris de traslladar el CAP Raval Nord a la Misericòrdia retreu que l’anunci sobre com seran les futures instal·lacions s’ha difós “a corre-cuita i sense haver consultat prèviament a la plataforma per tal d’esbrinar les necessitats assistencials del barri”. “Aquesta no és la manera de treballar en un procés participatiu de les veïnes i treballadores del CAP”, adverteix l’organització a través d’un comunicat, en què recorda que el Departament de Salut i l’Ajuntament de Barcelona es van comprometre el maig passat a consultar “les diferents plataformes implicades en els futurs CAP de Barcelona”.

“Com hem d’esperar que ens facin participar en el disseny del CAP si ja donen la distribució espacial i estructural per tancada?”, es pregunta la plataforma. A més, jutja que “deixar només en mans tècniques un projecte que va de la salut d’un barri és empobrir el concepte de salut comunitària”.

Menys metres quadrats

A banda, el col·lectiu detecta “desconeixement” per part de Salut sobre els serveis sanitaris existents al Raval, que presten servei a uns 21.300 veïns de Barcelona. En especial, la plataforma alerta que el departament parli ara d’un equipament de 2.500 metres quadrats a la capella abandonada, quan assenyala que en un principi es preveia que disposés de 3.000 metres quadrats. L’organització es mostra comprensiva amb el fet que calgui conservar una part del temple, que gaudeix de la consideració de bé cultural d’interès local. Afegeix, però, que “treure metres quadrats d’un centre cabdal en la salut de les persones per complir una normativa patrimonial mostra rigidesa arquitectònica i no entendre la realitat del barri”.

També fa notar que les 12 consultes previstes són tres menys de les unitats bàsiques assitencials (els equips de metge i infermer) amb què compta ara l’envellit ambulatori del Doctor Lluís Sayé. “Empetitir els CAP empobreix els serveis”, assenyala la plataforma. També subratlla que l’actual centre no disposa de pediatria i diu desconèixer si es comptarà amb una sala de cures de cirurgia menor en el futur centre.

Més notícies
La Teranyina es podrà veure al teatre del Raval fins el 29 d'octubre
Agatha Christie atrapa el públic barceloní amb ‘La Teranyina’
Notícia: Agatha Christie atrapa el públic barceloní amb ‘La Teranyina’
Comparteix
El Teatre del Raval mantindrà en escena l’única comèdia que va escriure la cèlebre escriptora britànica fins el 29 d’octubre
Els veïns del carrer dels Àngels denuncien la inconveniència d'una tanca / JxCat
Enrenou al Raval per la instal·lació d’una tanca en un carrer reformat
Notícia: Enrenou al Raval per la instal·lació d’una tanca en un carrer reformat
Comparteix
Els veïns es queixen que s'han trobat una remodelació radical del carrer dels Àngels i reclamen una reunió amb l'Ajuntament per recitificar alguns canvis

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa