Corredisses i commoció juvenil a la protesta contra l’agressió de Can Batlló

"Volem assegurar-nos que no torna a passar", diuen els adolescents concentrats, que rebutgen la presència policial

Concentració singular a Can Batlló. Dos dies després de l’agressió en grup a un menor d’edat en aquest mateix escenari de la Bordeta (Sants-Montjuïc), desenes d’adolescents i joves s’hi han reunit per rebutjar la violència. S’hi han presentat a la seva manera, amb patinets, bicicletes i sense cap mena de pancarta ni missatge clar, però amb una intenció inequívoca. “El vídeo és gravíssim. Tots els coneixem i creiem que és important demostrar que ja no ho permetrem més. Amb això d’avui volem assegurar-nos que no tornarà a passar”, diu el Daniel, un dels xavals que freqüenta la zona i que avui ha vingut amb la seva colla.

La concentració és dispersa: hi ha petits grups que s’atomitzen per tot l’espai de joc de Can Batlló. Així s’hi han estat uns 15 minuts, moment en què han aparegut dues patrulles dels Mossos d’Esquadra i el gruix dels joves, espantats i excitats per l’adrenalina però sense cap motiu concret per córrer, s’han esfumat a tota velocitat en diferents direccions.

Un dels agents que arribava al lloc de la concentració ho resumia en aturar el cotxe. “Només hem vingut per prevenció, no ha passat res”. Des de llavors, aquesta protesta espontània s’ha anat disgregant. Alguns dels que han fugit tornaven, però aviat marxaven de nou. “No ens dóna bon rotllo que estigui la poli si no hem fet res dolent, al contrari”, diu un altre dels participants.

Més informació

Nou comentari