Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Vox usa l’agressió a un menor a Sants per atiar el racisme
  • CA

El partit ultradretà Vox aprofita una polèmica agressió en grup a un menor vulnerable per atiar el racisme entre els seus seguidors. El diputat barceloní Ignasi Garriga ha fet apologia de l’expulsió d’immigrants a Espanya arran de la suposada nacionalitat estrangera d’alguns implicats en els fets, que van tenir lloc diumenge a Can Batlló (Sants-Montjuïc). Reclama mà dura contra els agressors “si són immigrants” però no especifica el càstig per als participants autòctons.

Vox ja ha començat la seva campanya per entrar al Parlament de Catalunya a les properes eleccions del 14-F i sense cap pudor usa aquest episodi per assegurar que “cada dia a Catalunya” hi ha “robatoris, agressions i pallisses”, malgrat que les dades delinqüencials diuen clarament el contrari. És més, un dels 10 punts del seu programa electoral provisional inclou el tancament dels centres per menors no acompanyats com a mesura de “seguretat”, culpabilitzant-los sense cap prova.

Vox atiant el racisme arran de l’agressió d’un menor a Sants / Twitter

En contrast, els partits amb representació al consistori han expressat la seva solidaritat amb el noi agredit i han rebutjat tot tipus de violència, sense assenyalar cap col·lectiu. Electes municipals també han fet èmfasi en el rebuig als qui aprofiten la víctima per fer discursos xenòfobs.

Més notícies
Tres detinguts per l’agressió al menor de Sants
Notícia: Tres detinguts per l’agressió al menor de Sants
Comparteix
La policia catalana ha identificat també a la resta del grup
El noi ha estat agredit per dos joves mentre una multitud s'ho mirava / Twitter
Cruel agressió en grup a un menor a Sants
Notícia: Cruel agressió en grup a un menor a Sants
Comparteix
Aquest dimecres hi ha una concentració de protesta a Can Batlló

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa