Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cruel agressió en grup a un menor a Sants
  • CA

Els Mossos d’Esquadra investiguen l’agressió en grup a un menor que va tenir lloc el dia 3 de gener a prop del recinte de Can Batlló, a Sants, segons ha informat la policia catalana. Busquen un grup de joves que va agredir el noi, de 16 anys i de perfil vulnerable, segons denuncien els veïns, després que es fes viral en un vídeo publicat a les xarxes.

Al vídeo es veu com un parell de joves amenaça, colpeja i dona puntades de peu al noi mentre molts altres s’ho miren sense intervenir, excepte una noia que fa un tímid intent de calmar els agressors. Poc després, plorant i sense samarreta, el noi aconsegueix fugir i els agressors desisteixen de perseguir-lo.

Aquest dimecres hi ha convocada una concentració per protestar contra l’agressió i, al mateix temps, denunciar que l’extrema dreta l’està utilitzant per llançar missatges d’odi perquè asseguren que els joves involucrats a l’agressió són d’origen estranger, tot i que no hi ha confirmació oficial per part dels Mossos.

El primer vídeo de l’agressió s’ha viralitzat ràpidament aquest dilluns, amb més d’un milió de visualitzacions i milers de cometaris a Instagram. Cercles juvenils del barri han publicat en diverses stories d’Instagram els perfils i telèfons personals de presumptes agressors. El linxament digital inclou també la divulgació de converses privades amb ells, amenaces i fins i tot advertències a la mare d’un dels nois acusats.

Un vídeo difós pels mateixos canals, hores després, assegurava que un d’ells havia rebut una pallissa al carrer com a represàlia, tot i que el vestuari estival fa pensar que és un enregistrament antic. Múltiples usuaris insten a prendre represàlies o aprofiten l’agressió per fomentar el racisme, dues reaccions a les que s’han oposat fermament els impulsors de la concentració solidària d’aquesta tarda.

El regidor de Sants-Montjuïc, Marc Serra, ha denunciat la “terrible” agressió i s’ha solidaritzat amb el noi. “Som molts més els que rebutgem la violència”, ha dit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa