Vacances que signifiquen quarantena

Desenes de locals xinesos abaixen la persiana pel coronavirus, però no ho indiquen als rètols que pengen

Persianes abaixades pel coronavirus. Aquesta és la realitat al barri del Fort Pienc, un barri xinès al districte de l’Eixample que, en dies millors, sempre s’ha caracteritzat per una activitat frenètica. Avui, és un cementiri de botigues i comerços tancats amb cartells que anuncien “vacances”. Vacances que signifiquen quarentena.

A partir del carrer Diputació fins a Ali Bei, i entre Roger de Flor i Nàpols és la zona coneguda com el barri xinès. Precisament a Roger de Flor, la mestressa de la perruqueria Tracy, entre Roger de Flor i Diputació, se’n fa creus de la situació: “Mira, aquest local tancat, aquest tancat, aquell tancat… Veus on està el barril? Que hi ha una fuiteria? Doncs tancada. Aquest local d’ungles, tancat”. La Mari explica que des que va començar l’epidèmia, els locals regentats per xinesos han anat abaixant la persiana i al barri, de moment, només queden ells. Bé, ells, una perruqueria xinesa i algun comerç xinès més resisteixen.

Una única perruqueria xinesa resisteix al carrer Roger de Flor, en plena psicosi per la pandèmia del coronavirus | A.G

Una perruqueria xinesa resisteix al carrer Roger de Flor, en plena psicosi per la pandèmia del coronavirus | A.G

Junt amb la perruqueria, una farmàcia xinesa (anomenada parafarmàcia) té la persiana mig abaixada. Diu la mestressa que és perquè aviat tanquen, però la Mari de la perruqueria assegura que “es passen tot el dia amb la persiana abaixada”. Sigui com sigui, a dins tots els treballadors duen mascareta i ben a prop de la caixa, hi ha gel hidroalcohòlic i altres productes antisèptics.

Gel hidroalcohòlic i altres productes antisèptics a la caixa de la parafarmàcia | A.G

Gel hidroalcohòlic i altres productes antisèptics a la caixa de la parafarmàcia | A.G

La farmàcia xinesa manté la persiana mig oberta | A.G

La farmàcia xinesa manté la persiana mig oberta | A.G

Una mica més avall, però encara a Roger de Flor, un local xinès també està obert. El responsable explica que el fet que ells estiguin oberts i altres tancats “depèn de l’empresa”. Just a tocar, un saló de bellesa també està obert i han col·locat un cartell on expliquen al client perquè porten mascareta: “Per protegir millor tota la població, ja que el COVID-19 té un període d’incubació en el que estem asimptomatics. L’ús de mascaretes pot atenuar la propagació”, expliquen. 

El responsable de la tenda ha col·locat un cartell on expliquen al client perquè porten mascareta | A.G

El responsable de la tenda ha col·locat un cartell on expliquen al client perquè porten mascareta | A.G

Tanmateix aquesta estampa de buidor predomina baixant per Roger de Flor, on una veïna ja avisa que la situació és encara més preocupant. Com més a prop d’Arc de Triomf, més es comença a notar; només els comerços i els restaurants no asiàtics estan oberts.

 

“Des del 2 de març estem de vacances”, escrit en un restaurant coreà | A.G 

Tancat fins el 12 d'Abril. Dins del local ha quedat una pissarra on s'hi anunciava el partit del Clàssic el passat 1 de març | A.G

Tancat fins el 12 d’Abril. Dins del local ha quedat una pissarra on s’hi anunciava el partit del Clàssic el passat 1 de març | A.G

En la gran majoria de comerços que estan tancats, cartells anunciant vacances, però també “reformes”. És el cas del restaurant Chen Ji, a tocar de l’Estació del Nord.

El restaurant Chen Ji, tancat, anuncia reformes i vacances | A.G

El restaurant Chen Ji, tancat, anuncia reformes i vacances | A.G

Més informació

Nou comentari