Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El coronavirus aboca el trasllat de l’escola Entença a l’enèsim retard
  • CA

Després d’exposar la situació en què es troba actualment l’escola Entença, la representant de l’Associació de Famílies d’Infants (AFI) Escola Entença Constanza Saavedra resumeix: “Sempre ens passa el mateix!”. Ho diu amb un punt d’humor, però la resignació també forma part del seu discurs. Ella i la resta de famílies dels alumnes de l’escola han vist com la pandèmia provocada per l’expansió del coronavirus ha provocat l’enèsim retard en el trasllat del centre. 

La ubicació actual de l’escola és al recinte de l’Escola Industrial, en uns barracons. Hi estan des de fa cinc anys, dos anys més del que estava previst, segons recorda Saavedra. L’AFI porta molt de temps reclamant el trasllat d’aquest espai per la proximitat d’una subestació elèctrica que afecta a la salut dels alumnes i, finalment, ho van aconseguir. Havia de ser al setembre quan els estudiants es traslladarien al recinte de la Model, on s’hi estarien de forma provisional fins poder instal·lar-se als jardins Paula Montalt, un emplaçament que no convenç a les famílies. 

“Ens deixa en una situació complicada”, admet Saavedra en declaracions al TOT Barcelona sobre l’obstacle que suposa la Covid-19. Aquesta vegada no és culpa de l’administració, evidencia, però no oblida els greuges que han patit els alumnes i famílies per algunes decisions. “El que sí que és culpa de l’administració és crear una escola sense ubicació”, critica. 

La nova data de trasllat, el Nadal

El coronavirus obliga a allargar, de nou, els terminis. El regidor de l’Eixample, Jordi Martí​ (Barcelona en Comú), va apuntar que “els retards en els enderrocs de la Model impedeixen que l’escola Entença pugui començar el curs en la nova ubicació provisional a la presó”. Ho va comentar al plenari del districte celebrat el 7 de maig, on va reconèixer que l’obra que s’ha de fer a la Model “anava justa”. “Haguéssim arribat a temps”, matisava Martí. 

Saavedra hi està d’acord, i lamenta que les famílies ja sospitaven que podria faltar temps “perquè anava molt al dia”. Amb tot, Martí va calcular que cap al Nadal es podria fer el trasllat a la Model, però que haurien de parlar amb la “comunitat educativa” per decidir si el canvi es fa a meitat de curs o a l’estiu de 2021. “Ens costa veure un trasllat a mig curs”, opina la representant de l’AFI Entença. 

Mentrestant, l’Ajuntament farà modificacions als barracons en forma d'”ampliacions petites” per tal d’adaptar-los a les necessitats de les famílies, tal com va detallar Martí. Això és, precisament, el que demana Constanza Saavedra: “Demanem que el temps que ens queda als barracons sigui de qualitat”. 

Més notícies
L’Ajuntament ajorna un any el polèmic trasllat de l’escola Entença
Notícia: L’Ajuntament ajorna un any el polèmic trasllat de l’escola Entença
Comparteix
Continuarà en barracons a l'Escola Industrial, prop d'una subestació elèctrica | Els jardins de Marcos Redondo subsistiran un temps més com a zona verda
L’escola Entença, indignada amb la nova ubicació proposada
Notícia: L’escola Entença, indignada amb la nova ubicació proposada
Comparteix
Les famílies es queixen per carta a l'Ajuntament: "És inadmissible" | Disposarien de 1.950 metres quadrats, mil menys que a la Model
Una escola fa tres anys que espera una ubicació definitiva
Notícia: Una escola fa tres anys que espera una ubicació definitiva
Comparteix
Els pares i mares del centre Entença surten avui al carrer per reclamar una solució definitiva i un informe pendent des de fa mesos sobre una subestació elèctrica
La protesta de les famílies de l'escola Entença, davant de l'Ajuntament, el 28 de febrer / D.C.
L’Escola Entença rep una nova proposta d’ubicació després tancar-se a l’Ajuntament
Notícia: L’Escola Entença rep una nova proposta d’ubicació després tancar-se a l’Ajuntament
Comparteix
El Consorci d'Educació els ha proposat que el futur centre es construeixi als jardins Marcos Redondo, un triangle ajardinat a l'avinguda Sarrià

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa