El coronavirus aboca el trasllat de l’escola Entença a l’enèsim retard

Els alumnes havien de començar les classes a la nova ubicació a la Model al setembre però hauran d'esperar, com a mínim, fins al Nadal

Després d’exposar la situació en què es troba actualment l’escola Entença, la representant de l’Associació de Famílies d’Infants (AFI) Escola Entença Constanza Saavedra resumeix: “Sempre ens passa el mateix!”. Ho diu amb un punt d’humor, però la resignació també forma part del seu discurs. Ella i la resta de famílies dels alumnes de l’escola han vist com la pandèmia provocada per l’expansió del coronavirus ha provocat l’enèsim retard en el trasllat del centre. 

La ubicació actual de l’escola és al recinte de l’Escola Industrial, en uns barracons. Hi estan des de fa cinc anys, dos anys més del que estava previst, segons recorda Saavedra. L’AFI porta molt de temps reclamant el trasllat d’aquest espai per la proximitat d’una subestació elèctrica que afecta a la salut dels alumnes i, finalment, ho van aconseguir. Havia de ser al setembre quan els estudiants es traslladarien al recinte de la Model, on s’hi estarien de forma provisional fins poder instal·lar-se als jardins Paula Montalt, un emplaçament que no convenç a les famílies. 

“Ens deixa en una situació complicada”, admet Saavedra en declaracions al TOT Barcelona sobre l’obstacle que suposa la Covid-19. Aquesta vegada no és culpa de l’administració, evidencia, però no oblida els greuges que han patit els alumnes i famílies per algunes decisions. “El que sí que és culpa de l’administració és crear una escola sense ubicació”, critica. 

La nova data de trasllat, el Nadal

El coronavirus obliga a allargar, de nou, els terminis. El regidor de l’Eixample, Jordi Martí​ (Barcelona en Comú), va apuntar que “els retards en els enderrocs de la Model impedeixen que l’escola Entença pugui començar el curs en la nova ubicació provisional a la presó”. Ho va comentar al plenari del districte celebrat el 7 de maig, on va reconèixer que l’obra que s’ha de fer a la Model “anava justa”. “Haguéssim arribat a temps”, matisava Martí. 

Saavedra hi està d’acord, i lamenta que les famílies ja sospitaven que podria faltar temps “perquè anava molt al dia”. Amb tot, Martí va calcular que cap al Nadal es podria fer el trasllat a la Model, però que haurien de parlar amb la “comunitat educativa” per decidir si el canvi es fa a meitat de curs o a l’estiu de 2021. “Ens costa veure un trasllat a mig curs”, opina la representant de l’AFI Entença. 

Mentrestant, l’Ajuntament farà modificacions als barracons en forma d'”ampliacions petites” per tal d’adaptar-los a les necessitats de les famílies, tal com va detallar Martí. Això és, precisament, el que demana Constanza Saavedra: “Demanem que el temps que ens queda als barracons sigui de qualitat”. 

Més informació

Nou comentari