Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Problemes ‘externs’ obliguen a posposar els controls de drogues a TMB
  • CA

Els controls de drogues, alcohol i psicofàrmacs als conductors d’autobús de TMB no podran realitzar-se fins a aquest dimarts. Segons ha explicat aquest dilluns al migdia el director de la xarxa de bus de la companyia, Jacobo Kalitovics, una sèrie de problemes amb l’empresa especialitzada subcontractada que s’encarregarà de les polèmiques proves han obligat a posposar la realització d’aquestes, que inicialment havien de començar avui mateix de manera voluntària.

Si no hi ha nous contratemps, la primera fase d’aquesta iniciativa arrencarà demà dimarts amb la realització de controls voluntaris fins al pròxim 6 de febrer. A partir d’aquesta data, la intenció de la companyia és poder començar a fer proves de manera aleatòria entre els seus treballadors.

Tal com ha detallat Kalitovics i recull l’ACN, aquestes proves de consum de drogues es van plantejar en la comissió ètica de l’empresa fa uns mesos i s’emmarquen en el protocol específic per assolir la taxa zero d’alcohol i drogues entre els empleats de TMB. “Els tests només són una de les mesures que formen part del protocol, també n’hi ha d’altres vinculades a la formació i la col·laboració amb la Guàrdia Urbana”, ha matisat el director de la xarxa, que remarca que l’objectiu de la iniciativa és avançar-se a la modificació de la llei de tràfic prevista pel 2024 que contemplarà que el sector del transport faci aquestes anàlisis a les persones en plantilla.

Controls no exclusius per als conductors

En aquest sentit i davant de les queixes d’alguns sindicats com la CGT, que rebutja la mesura en considerar que només posa els conductors “al punt de mira”, Kalitovics ha insistit que les proves no només es faran als conductors, sinó que també a altres departaments de la companyia. “No volem estigmatitzar-los -als conductors-, també farem els controls al personal que treballa amb maquinària”, ha afirmat el director de la xarxa de bus de TMB, que considera que la qüestió és fer un exercici conjunt de “responsabilitat” amb la ciutadania, que és qui utilitza el servei.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa