Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
TMB farà controls d’alcohol i drogues als conductors de bus
  • CA

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) començarà aquest dilluns una campanya que ha despertat polèmiques. Tal com ha avançat la periodista Anna Punsí a Twitter i ha confirmat el TOT Barcelona a partir de fonts de TMB, realitzarà una campanya de control de consum d’alcohol, drogues i psicofàrmacs als conductors d’autobús. Aquesta campanya, ha afegit la periodista, es farà de manera aleatòria fins al 6 de febrer. Tot i que els controls, però, seran voluntaris, dos sindicats s’oposen a la mesura.

La notícia ha arribat a la plantilla, segons Punsí, a través d’una carta en la qual TMB ha al·legat que el servei de transport públic s’ha d’oferir als barcelonins amb seguretat. “Això suposa que les persones treballadores en general i de forma específica aquelles relacionades directa o indirectament amb la protecció de la integritat física pròpia i de terceres persones, portin a terme la seva activitat professional amb plenes facultats”, ha indicat TMB a la carta.

Aquesta mesura no és nova. Punsí ha recordat que fa anys la Guàrdia Urbana havia fet controls a les cotxeres. Per part seva, els sindicats CGT i CCOO han avisat, segons ha afegit, que formularan una demanda quan es comencin els controls. La UGT, però, s’ha mostrat a favor de la mesura.

Un conductor va atropellar un turista

El passat octubre un conductor d’autobús va atropellar un turista quan creuava un semàfor en vermell. Va acabar ferit. Els fets també els va avançar Punsí, qui va detallar que el conductor va donar positiu en cànnabis. El seu entorn, però, defensava que prenia comunicació.

Pocs dies abans es va produir un altre atropellament. Un camió de neteja va atropellar uns dona de 84 anys, segons va avançar el diari La Marina. La dona va morir. L’atropellament va tenir lloc al carrer de la mare de Déu del Port, on, tal com va detallar el mateix diari, vivia la dona.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ton c. a gener 08, 2023 | 17:33
    ton c. gener 08, 2023 | 17:33
    aneu una mica tard oi, ah, els sindicats que s´hi oposen....potser vol dir alguna cosa aixó no?
  2. Icona del comentari de: Catala emprenyat a gener 08, 2023 | 18:33
    Catala emprenyat gener 08, 2023 | 18:33
    L'ajuntament ni fa aquesta mena de controls a gent que depèn d'ells i porten armes de foc i ara m'els haig de creure???? Què faran un i de pas avisaran al conductor perque vagi mudat i vagi tota la prensa amiga i curiosament vagi la kolau a fer-se la foto?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa