Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els conductors de bus deixen l’acord entre sindicats i TMB penjant d’un fil
  • CA

Els conductors d’autobús de Barcelona, de moment, rebutgen l’acord a què han arribat els sindicats i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) per desconvocar la vaga indefinida prevista per aquest octubre. Els treballadors de TMB es reuneixen avui per valorar el preacord i fins al moment sembla que la votació podria no prosperar. Durant la primera de les dues assemblees que es faran aquest dimarts, els treballadors han rebutjat l’acord amb 223 vots en contra i 199 a favor. Aquesta tarda votaran els conductors que encara no ho han pogut fer, en una nova trobada a les 20 h.

Si aquesta tarda es ratifica la negativa dels treballadors a l’acord, la vaga podria començar aquest mateix dimecres. Els sindicats havien suspès la vaga prevista per aquest dilluns i dimarts, però el rebuig a l’acord reactivarien les protestes.

A les 20 h, el resultat definitiu

La reunió d’aquesta tarda guanya tot el pes del món. El resultat de la primera votació és molt ajustat i tot dependrà del que opinin els conductors del segon torn. La trobada començarà a les 18:30 h i cap a les 20 h començaran a votar.

Un dels esculls que ha truncat la votació d’aquest matí és la recuperació del complement al lloc de feina de 4,6 dies per any treballat. El preacord diu que els treballadors recuperaran el 40 % ara i el 60 % que queda es podrà utilitzar per avançar la jubilació.

Deuen 25 milions d’euros als treballadors

Si finalment voten que no, els treballadors seguiran amb les protestes, que ja fa temps que duren. Coincidint amb les Festes de la Mercè, els conductors ja van aturar parcialment per reivindicar el que els deu l’empresa. El TOT Barcelona va avançar el motiu del descontent de tots els treballadors. Els conductors demanen uns 25 milions d’euros que l’empresa els va deixar de pagar per un error de gestió.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa