Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Condemnen al patró que va enfonsar un pesquer on van morir dos mariners

El Port de Barcelona va ser escenari d’una tragèdia el març del 2017. Un vaixell mercant rus, conegut com ‘MID Volga 2’ i pilotat per dos homes, va xocar contra un pesquer barceloní, ‘El Fairell’, on hi havia dos pescadors. El pesquer va acabar enfonsat i els dos pescadors van morir. Tal com ha informat l’ACN, aquest dimarts ha tingut lloc el primer dia de judici, on D.P., el primer oficial del ‘MID Volga 2’, ha acceptat dos anys de presó per dos homicidis per imprudència professional greu, tot i que probablement mai entrarà a presó. Tanmateix, se li ha prohibit pilotar durant tres anys embarcacions en aigües de l’Estat.

D’altra banda, el propietari i el patró del pesquer, J.H.C., ha acceptat una multa d’aproximadament 450 euros per dos homicidis per imprudència menys greu. La sentència determinarà quines seran les indemnitzacions.

Esperar fins que el xoc va ser “imminent”

Pel que fa als fets, van tenir lloc cap a les 15 hores del 20 de març del 2017. L’estat de la mar era bo i hi havia bona visibilitat i bones condicions meteorològiques. Els problemes van començar quan el primer oficial del ‘MID Volga 2’, de 137 metres d’eslora i gairebé 5.000 tones, va agafar el comandament del vaixell i va assabentar-se que ‘El Fairell’, de 25 metres de llargada i 35 tones, estava navegant davant seu per la dreta. Anava direcció al moll de Pescadors de Barcelona, rumb de col·lisió i el pesquer tenia prioritat. Tot i això, el mercant rus va mantenir el rumb i la velocitat fins que el xoc va ser “imminent”. Va ser llavors quan va D.P. va ser una maniobra cap a la seva esquerra que no va evitar la tragèdia.

El partó del pesquer va aconseguir sortir nedant abans de l’enfonsament i els tres mariners van quedar submergits sota el casc del buc rus. El mariner espanyol va sobreviure i van morir els que eren d’origen marroquí i senegalès de 33 i 36 anys, respectivament. Dies després es van recuperar els dos cossos a més de 150 metres de profunditat. El patró i el mariner que van sortir d’allà per explicar-ho, pateixen lesions psicològiques. El patró, per exemple, té reconeguda una incapacitat permanent total.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa