Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Compte enrere per restablir la circulació a la Gran Via, afectada per obres
  • CA

Els treballs previs a les obres de la Línia 8 dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han suposat afectacions a la mobilitat de la Gran Via de les Corts Catalanes, concretament al tram que es troba als entorns de la plaça d’Espanya. La previsió era, en principi, restablir la circulació el pròxim dilluns 10 d’abril. Però, finalment, aquest pas s’avançarà i es produirà aquest dissabte 8 d’abril. Aquests treballs previs han consistit a executar encreuaments de serveis de clavegueram, d’electricitat, de gas i de telefonia

Es van escollir aquestes dates per fer aquests treballs, al voltant de Setmana Santa, perquè es preveia que hi hauria menys trànsit a la ciutat. L’Ajuntament valora positivament el fet que les obres hagin pogut acabar abans del que es preveia. Pel que fa a les obres de la Línia 8 dels Ferrocarrils, tenen l’objectiu de perllongar la línia per tal de connectar les línies Llobregat-Anoia i Vallès. Van començar el passat mes de juliol i que el seu pressupost és de 6,5 milions d’euros.

Afectacions al parc de Joan Miró

Una altra afectació important de les obres de la Línia 8 es podria produir al parc de Joan Miró. Els integrants de la plataforma Salvem el Parc Joan Miró continuen en peu de guerra per evitar que els treballs privi al veïnat d’una part del parc més gran del barri de l’Esquerra de l’Eixample. Tal com va explicar fa dues setmanes al TOT Barcelona el vocal d’Urbanisme de l’Associació de Veïns de l’Esquerra de l’Eixample, Xavier Riu, van convocar una manifestació el passat 29 de març per rebutjar que el parc es converteixi en la zona logística d’explotació de la tuneladora que ha de perforar el túnel. “Hem fet unes petites pancartes que les vendrem a peu de cost perquè els veïns les pengin als balcons. Han anat per la via fàcil i creiem que és possible minimitzar els danys i buscar alternatives menys lesives”, va defensar Riu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa