Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Comença la ‘primavera sanitària’: dels aplaudiments als balcons, a les mobilitzacions al carrer
  • CA

Els professionals del sector públic de la salut donen per iniciada la primavera sanitària, i no es refereixen a la meteorologia ni al descens de casos de Covid-19, sinó a la revolta que ja han iniciat per reclamar el que consideren que se’ls deu des de fa anys i que ja no estan disposats a perdonar més, després d’haver passat pel tràngol de la pandèmia provocada pel coronavirus. Fa setmanes que aixequen la veu amb concentracions i declaracions i cada vegada és més forta. Avui hi ha hagut protestes davant de quatre centres sanitaris de Barcelona: el CAP Pare Claret, a Gràcia, l’Hospital de la Mar, l’Hospital de Sant Pau i l’Hospital Clínic.

S’hi han concentrat per exigir una “sanitat 100% pública”, que es reverteixin “les retallades del 2010” i que es facin contractes “més estables”. Segons el president del comitè d’empresa del Parc Salut Mar (Hospital del Mar), Xavi Tarragón, les concentracions han estat convocades pel col·lectiu ‘Sanitàries en lluita’, format durant la pandèmia, i volen ser l’inici d’una campanya de més mobilitzacions amb el nom de Primavera sanitària. “Ha arribat el moment d’organitzar-nos i de passar dels balcons al carrer, dels aplaudiments a les mobilitzacions”, afirma Tarragón.

Els organitzadors volen que “les reivindicacions es repeteixin cada dimecres”. Per començar, volen, “sense negociació prèvia”, equips de protecció individual (EPI) en condicions, proves de diagnòstic de coronavirus per a tot el personal, recuperar el 5% del sou retallat el 2010, el cobrament íntegre de la paga per objectius en una paga anual fixa i la part de les pagues extraordinàries que formen part de l’sou.

També exigeixen una taula de negociació amb la consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, que la sanitat inclogui les persones migrants independentment de la seva situació administrativa i que les residències geriàtriques les gestioni directament Salut, en lloc d’Afers Socials, com ja està fent el departament de Vergés des de fa setmanes.

Estan convençuts que, després de la pandèmia de Covid-19, “la ciutadania estarà més conscienciada” amb la seva causa.


Més notícies
“Mai més retallades”: la protesta dels infermers a Vall d’Hebron en el seu Dia Mundial
Notícia: “Mai més retallades”: la protesta dels infermers a Vall d’Hebron en el seu Dia Mundial
Comparteix
Aprofiten la diada internacional de reconeixement a la seva professió per recordar les males condicions en què treballen, que s'han aguditzat durant la crisi del coronavirus
Carles Xavier García, 'Charlie', veu de la primera protesta de sanitaris des de l'inici de la pandèmia / A. L.
Reivindicació sindical al Clínic: “L’aplaudiment ens emociona però és una mica hipòcrita”
Notícia: Reivindicació sindical al Clínic: “L’aplaudiment ens emociona però és una mica hipòcrita”
Comparteix
Carles Xavier García, conegut com a 'Charlie', va posar veu a la primera protesta de sanitaris des de l'inici de la pandèmia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa