Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Govern Colau demana no anar a Collserola pel risc crític d’incendi

L’Ajuntament de Barcelona demana prudència i sentit comú davant de l’amenaça d’incendi per l’extrema onada de calor, que ve allargant-se aquesta setmana i encara es perllongarà durant els pròxims dies. El govern de l’alcaldessa Ada Colau ha fet una crida a no acudir al Parc Natural de Collserola, que continua obert tot i algunes restriccions per a circular-hi en vehicle i la prohibició de fer activitats de lleure.

El major risc de foc a la ciutat arran de l’alarma decretada per la intensa calor es concentra a Collserola. El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha demanat no anar a passejar pel parc natural durant aquest cap de setmana, per tal de minimitzar tot perill que pugui originar un incendi a la serralada, informa l’ACN.

A banda, el Consistori ha engegat el pla d’actuació per onada de calor en fase d’alerta. Comporta posar en marxa operatius específics per atendre col·lectius vulnerables. També s’intensificaran els serveis de teleassistència i d’atenció domiciliària per realitzar tasques de seguiment i de control sistemàtic de les persones considerades fràgils.

Els Bombers, en guàrdia

La situació és “extremadament crítica”, ha manifestat Batlle, que ha pregat prudència per evitar conseqüències fatals. “No crec que sigui el millor moment per anar a passejar per la muntanya”, ha afirmat.

Alhora, el tinent d’alcalde ha explicat que els Bombers de Barcelona han mobilitzat efectius “al màxim” davant de l’amenaça d’incendi. La Generalitat ha elevat el Pla Alfa per risc per foc al nivell tres al Barcelonès aquest setmana. En conseqüència, l’Ajuntament de Barcelona té activat el Pla d’Actuació Municipal per Risc d’Incendis Forestals.

Reforç al parc natural

Els Bombers de Barcelona han desplaçat vehicles al Parc Natural de Collserola perquè facin guàrdia i prevenir qualsevol conat d’incendi. El cap dels Bombers de la ciutat, Sebastià Massagué, ha explicat que s’ha reforçat el dispositiu a la serralada per tal de poder donar una resposta “ràpida i contundent” en cas de necessitat.

Els Bombers de Barcelona treballen en coordinació amb la resta de cossos d’emergència per actuar junts en el supòsit que es declari un incendi a la zona forestal de la ciutat. El Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola també ha reclamat “extremar les precaucions” i “no accedir” a la serralada “mentre duri aquest episodi d’alterat i d’altes temperatures”.

Els principals miradors de Collserola han quedat tancats a causa de l’augment de l’alerta d’incendi. Tampoc es permet l’accés als aparcaments no vinculats a la restauració. S’han anul·lat totes les activitats programades a Collserola i tampoc s’autoritza fer acampada, rutes i activitats esportives.

A més, la circulació amb vehicle es limita, excepte per als residents i treballadors d’activitats inajornables, i l’ús de maquinària agrícola queda suspès entre les 12.00 i les 18.00 hores. En principi, les restriccions són vigents fins a la mitjanit de dimarts 19 de juliol.

Més notícies
Un treballador fent tasques de prevenció d'incendis al Parc Natural de Collserola / AMB

Els Bombers de Barcelona, en alerta pel risc d’incendi per l’onada de calor

Notícia: Els Bombers de Barcelona, en alerta pel risc d’incendi per l’onada de calor
Comparteix
Mobilització als parcs de la ciutat per la possibilitat "alta" de foc a zones boscoses
Notícia: Els Bombers de Barcelona, en alerta pel risc d’incendi per l’onada de calor - Mobile
La plaja de Sant Sebastià de Barcelona, el 23 de maig / S.B.La plaja de Sant Sebastià de Barcelona, el 23 de maig / S.B.

Els experts posen data final a l’onada de calor

Notícia: Els experts posen data final a l’onada de calor
Comparteix
L'Agència Estatal de Meteorologia considera que aquest episodi finalitzarà aquest dissabte 16 de juliol
Notícia: Els experts posen data final a l’onada de calor - Mobile
Motocicletes aparcades a Barcelona / Jordi Play

Els accidents mortals repunten a Barcelona i posen el focus en les motos

Notícia: Els accidents mortals repunten a Barcelona i posen el focus en les motos
Comparteix
El primer semestre de 2022 van perdre la vida 11 persones en sinistres de trànsit
Notícia: Els accidents mortals repunten a Barcelona i posen el focus en les motos - Mobile
Assistents a un concert al Fòrum / Jordi Play

Retrets entre els Bombers i Sant Adrià per la suspensió del Beach Festival

Notícia: Retrets entre els Bombers i Sant Adrià per la suspensió del Beach Festival
Comparteix
L'Ajuntament i els responsables del cos s'assenyalen l'un a l'altre mentre els organitzadors anuncien una querella
Notícia: Retrets entre els Bombers i Sant Adrià per la suspensió del Beach Festival - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa