Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Retrets entre els Bombers i Sant Adrià per la suspensió del Beach Festival

El Barcelona Beach Festival ha caigut del cartell un dia abans de començar. El cicle de música electrònica havia de celebrar-se al llarg d’aquest cap de setmana al Fòrum, a la part que correspon a Sant Adrià de Besòs. No obstant, l’Ajuntament de la localitat veïna de Barcelona ha explicat aquest divendres que ha denegat la concessió de la llicència d’activitat als promotors de l’esdeveniment per haver presentat fora de termini la documentació sol·licitada perquè els Bombers dictessin un informe preceptiu. En canvi, la Generalitat ha reaccionat assegurant que el festival es pot muntar si no hi ha cap “anomalia greu” i que Sant Adrià pot seguir tramitant el permís sense esperar el dictamen del cos.

A tot plegat, els organitzadors del xou, Live Nation, han anunciat que es querellaran contra l’alcaldessa de Sant Adrià, la socialista Filo Cañete. A més, han culpat l’Ajuntament d’haver-se retardat en la concessió del permís i l’ha instat a rectificar per no desprogramar els concerts.

Per la seva banda, Cañete ha negat en declaracions al TOT Barcelona que l’Ajuntament tingui “competències ni capacitat” que ha atribuït en exclusiva als Bombers. “Si envien l’informe es podria revertir la situació. És un informe vinculant, preceptiu i, per tant, necessari, i la llei especifica que ha de ser de bombers”, ha recalcat l’alcaldessa. Cañete ha afegit que els promotors del festival, l’empresa Live Nation, no s’han posat en contacte aquest divendres amb el Consitori després que hagi comunicat que l’esdeveniment s’haurà d’anul·lar.

De moment, personal de l’Ajuntament de Sant Adrià han precintat les instal·lacions del recinte del Fòrum per garantir que els concerts no se celebren, informa Catalunya Ràdio. Estava previst que unes 25.000 persones hi assistissin, inclós públic procedent d’altres països.

L’organització del festival nega que hi hagi causa justificada per no autoritzar el festival. Els responsables del cicle han avançat que presentaran una querella contra l’alcaldessa i la tinenta d’alcalde Ruth Soto. També interposaran una reclamació de responsabilitat patrimonial, perquè consideren que l’actuació de l’Ajuntament de Sant Adrià ha malmès la reputació del festival.

Documentació fora de termini

El govern municipal de Sant Adrià ha informat que els organitzadors del Barcelona Beach Festival no ha arribat a temps per obtenir el vistiplau vinculant de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments de la Generalitat. Segons afirma el Consistori, els responsables de l’espectacle van registrar els documents requerits per rebre l’informe “preceptiu i vinculant” de l’òrgan del Govern català el passat 22 de juny, “quan la llei estableix que s’ha de presentar com a màxim 15 dies hàbils abans de l’inici de l’activitat“, recalca l’Ajuntament de Sant Adrià.

Per contra, el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS), Joan Delort, ha opinat aquest divendres que no hi ha cap motiu que impedeixi celebrar aquest dissabte l’espectacle de música al Fòrum. El director general opina que, respectant l’àmbit competencial municipal de continuar tramitant o no la llicència d’activitat, “ara mateix no hi ha motiu que ho impedeixi”, excepte si els serveis municipals coneixen alguna “anomalia greu no esmenable en la planificació i/o previsió d’execució”, cosa de la qual diu que els Bombers no en tenen cap coneixement, informa l’ACN.

L’Ajuntament assenyala la Generalitat

En canvi, el Consistori s’exculpa del fet que el Barcelona Beach Festival s’hagi acabat suspenent a 24 hores de les primeres actuacions programades. De fet, Sant Adrià remarca que ha mostrat “voluntat” per salvar l’esdeveniment, previst des de fa mesos, i que “es pogués celebrar la setena edició” del cap de setmana de concerts de música electrònica.

En aquest sentit, l’Ajuntament assegura que va adreçar la petició perquè la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments de la Generalitat emetés l’informe imprescindible perquè pugués arrencar el xou, encara que els organitzadors haguessin fet tard aportant la documentació. L’organisme del Govern, però, va rebutjar elaborar l’informe fora de termini, apunta el govern municipal. “Per aquest motiu, l’Ajuntament de Sant Adrià, per tal de complir amb la normativa i garantir la seguretat, no pot atorgar la llicència d’activitat per a la celebració del Barcelona Beach Festival d’enguany”, conclou el Consistori.

Bombers passen la responsabilitat al Consistori

Per la seva banda, Delort explica que el dimecres 22 de juny a la 1 del migdia el consistori adrianenc va enviar a la Direcció General que engloba els Bombers de la Generalitat una sol·licitud d’informe en matèria de prevenció i seguretat en cas d’incendi i s’hi adjuntaven documents annexos. Com que la llei estableix que la sol·licitud d’informe s’ha de fer almenys 15 dies hàbils abans de l’esdeveniment, el termini havia caducat el 10 de juny.

Aquest dijous a la tarda, l’alcaldessa de Sant Adrià va explicar a l’alt càrrec dels Bombers la situació i tècnics del Servei de prevenció de la DGPEIS van fer una “revisió general, no en profunditat” de la sol·licitud i la documentació annexa. Van concloure que la documentació era “insuficient per a un pronunciament” i que s’hauria d’haver aportat més informació.

A més, Delort explica que amb la complexitat de l’expedient, els Bombers no podran resoldre’l a temps. Però també esmenta que altres ajuntaments, en situació similar, han continuat la tramitació tot i no disposar d’aquest informe en disposar de “garanties suficients de l’organització i planejament de l’activitat”.

A més, Delort també recorda que tècnics del servei de prevenció han parlat amb membres del consistori adrianenc. Els han dit que respecte a expedients d’anys anteriors tramitats per a la mateixa activitat, s’han introduït modificacions instades per serveis de l’ajuntament per tal de millorar les condicions de celebració, fluxos d’accés i desallotjament de persones i vehicles assistents.

Més notícies
Escenari del Diagonal Mar Summer Festival, a la Terrassa del Mar / Foto: Diagonal Mar

Diagonal Mar Summer Festival 2022, els plans més refrescants a Barcelona

Notícia: Diagonal Mar Summer Festival 2022, els plans més refrescants a Barcelona
Comparteix
'La Terrassa del Mar' acull al juliol la 7a edició de la cita estival, amb un cartell de luxe
Durant l'estrena del Primavera Sound es van viure força aglomeracions / ACN

Denúncia contra tres regidors de Colau pel soroll dels concerts al Fòrum

Notícia: Denúncia contra tres regidors de Colau pel soroll dels concerts al Fòrum
Comparteix
Stop Concerts acusa Collboni, Martí i Escudé per contaminació acústica i demana la suspensió cautelar dels festivals
Una imatge d'arxiu del Palau Güell / Diputació de Barcelona

Nits de somni, nits de música, nits del Palau Güell

Notícia: Nits de somni, nits de música, nits del Palau Güell
Comparteix
Coneixes el Palau Güell? Descobreix-lo tot gaudint de música en directe
Pancarta a la platja tancada de Sant Adrià / JR

Banyistes a la platja de Sant Adrià, tancada per risc de contraure càncer

Notícia: Banyistes a la platja de Sant Adrià, tancada per risc de contraure càncer
Comparteix
Gairebé no hi ha indicacions ni vigilància, i molts no saben que està prohibit entrar a la sorra i banyar-se a la platja del Litoral

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Josep a juliol 01, 2022 | 18:13
  Josep juliol 01, 2022 | 18:13
  els ajuntaments són les entitats més incompetents que existeixen, haurien de disoldre'ls i subtituir-los per gestores professionals independents
 2. Icona del comentari de: Anònim a juliol 01, 2022 | 18:14
  Anònim juliol 01, 2022 | 18:14
  Filo Cañete, del psc... amb aixó ja està tot dit.
 3. Icona del comentari de: Gonzalo a juliol 01, 2022 | 20:12
  Gonzalo juliol 01, 2022 | 20:12
  Bien hecho. Por una vez que se sigue el protocolo, encima le echan la culpa a la alcaldesa. Primero los informes técnicos y de seguridad, y después, los permisos. Si ocurriese algo, luego todos a lavarse las manos.
 4. Icona del comentari de: FRAN BCN a juliol 01, 2022 | 21:21
  FRAN BCN juliol 01, 2022 | 21:21
  Catalunya, terra de prohibicions, limitacions i regulacions, després tot són lamentacions quan vagin a altres llocs...cosins germans de la Kolau
 5. Icona del comentari de: Sense nivell a juliol 02, 2022 | 00:07
  Sense nivell juliol 02, 2022 | 00:07
  Aquesta alcaldesa queda retratada amb les seves declaracions, pròpies d'una curta de gambals, tal i com correspon a algú del PSC. Si es creu que es pot cancel·lar una activitat amb 25.000 espectadors, molts dels quals venen d'altres països, és que no hi toca.
  • Icona del comentari de: Gonzalo a juliol 02, 2022 | 01:35
   Gonzalo juliol 02, 2022 | 01:35
   Esa actividad no tiene los permisos pertinentes. Haced ese festival en tractorlandia, catetos.
   • Icona del comentari de: Sense nivell a juliol 02, 2022 | 11:39
    Sense nivell juliol 02, 2022 | 11:39
    El GC analfabet no ha entés que l'alcaldessa no vol el festival i dona excuses no creïbles. La cancel·lació costarà un pastón a l'Ajuntament.
 6. Icona del comentari de: Anònim a juliol 02, 2022 | 07:21
  Anònim juliol 02, 2022 | 07:21
  Mirad lo cursis que sois escribiendo "xou ". ¿ Y eso que es? Va, ya que estáis todo el día con la matraca del catalán, a ver si sabéis escribir bien, y aprended a buscar sinónimos. Habéis destrozando dos idiomas con el " xou " ese. Incompetencia total.
 7. Icona del comentari de: ciutadà a juliol 02, 2022 | 08:23
  ciutadà juliol 02, 2022 | 08:23
  Coctel de burocràcia i ineptitud; heus ací els resultats.
 8. Icona del comentari de: Àcrata a juliol 02, 2022 | 09:05
  Àcrata juliol 02, 2022 | 09:05
  Però, Josep. si ho fessin aixi, els incompetents els que no saben fer res més que de polítics, de què viurien?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa