Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els experts posen data final a l’onada de calor
  • CA

L’onada de calor, que podria ser “la més potent” i “significativa” en intensitat i extensió per als mesos de juliol i agost a tot l’Estat, segons l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), està arribant al seu final. De fet, hi ha un dia concret: el portaveu de l’AEMET, Cayetano Torres, ha explicat que l’onada de calor es va iniciar oficialment el dia 10 de juliol i, en principi, acabarà aquest dissabte dia 16. Ara bé, els dies següents també es registraran temperatures extremes.

16 de juliol, un respir

Les màximes d’aquesta onada han superat 45 graus en alguns punts, amb mínimes que a molts llocs no baixen de 25 graus a la nit, de manera que ja fa molts dies que vivim nits tropicals.

Però abans d’arribar a dissabte passarem encara un cert calvari amb els termòmetres. Ens esperen dues nits més de calor intensa, amb temperatures que no baixen dels 25 als 26 graus. Demà divendres seguirem igual a les nits, i durant el dia ens enfilarem a Barcelona fins als 30 o 31 graus segons el Meteocat.

I dissabte entrarem a la recta final de l’onada de calor amb una bomba a la nit, amb temperatures de 27 graus, que durant el dia es mantindran en 28 graus, tres menys que aquests dies.

La bona notícia és que quan marxi l’onada de calor les temperatures nocturnes també cauen en picat i la setmana vinent podrem dormir millor. El Meteocat situa les màximes en 21 graus.

En qualsevol cas, aquesta no serà l’onada de calor final. Ja en vam viure una al juny i a Barcelona es va arribar a 35 graus. Sempre ens queda anar a una de les 10 platges de Barcelona per refrescar-nos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa