Colau vol posar “límits” al port, l’aeroport i els creuers per la contaminació

Portarà la proposta a la taula per l'emergència climàtica convocada per a dimecres | També vol reduir la velocitat dels vehicles, especialment a les zones escolars

L’alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, ha plantejat aquest divendres posar “límits” als creuers i també a la capacitat i ampliació de grans infraestructures com el Port de Barcelona i l’aeroport del Prat, “perquè ni el territori ni les ciutats són infinites”, ha subratllat.

“Hem de posar límits, no tenim capacitat infinita” a les ciutats, ha dit en declaracions als mitjans després de visitar el vaixell Rainbow Warrior, de Greenpeace, que veu com un símbol que demostra que l’emergència climàtica no pot esperar i que hi ha moviments i persones que volen solucions que han de promoure les institucions.

Al costat de la tinent d’alcalde d’Ecologia, Janet Sanz, Colau ha defensat que s’ha d'”introduir el concepte de límit” en els creuers i en les grans infraestructures de l’entorn metropolità, en què no es poden plantejar ampliacions indefinides, i ha demanat implicació de les administracions amb competències en aquest àmbit.

Ha avançat que l’Ajuntament plantejarà aquesta qüestió en la taula que ha convocat per al pròxim dimecres a les 17.00 hores per preparar la declaració d’emergència climàtica a la ciutat, cosa que volen fer amb entitats i amb altres administracions per evitar un “decret fake i impulsar mesures “reals i valentes”.

Ha defensat que el passat mandat va establir les bases per a promoure un canvi de paradigma i que en el que ara comenaça la ciutat farà un “salt qualitatiu” quan entri en vigor al gener la Zona de Baixes Emissions, que impedirà als vehicles més contaminants circular per la ciutat: només ho podran fer a les rondes, a Vallvidrera i a la Zona Franca.

“A Barcelona volem actuar en tots els àmbits”, incloent la reducció de l’ús de plàstic, la millora de la gestió de residus, plantejar una reducció de la velocitat i ampliar les zones pacificades, sobretot en entorns escolars, perquè els nens de la ciutat respiren un aire que no és potable, ha dit.

Més informació

Comentaris

  Elviro Mendes 08/07/2019 10:26 am
  Que tambe posi limits als taxis, en sobren i tindrien que anar per el seu carril
  Pitxolí 06/07/2019 6:22 pm
  A tot posarà límits menys a la delinqüència. I a la seva arbitrarietat.
  odisea 06/07/2019 1:15 pm
  Esta mujer no tiene ni puta idea de lo que es Barcelona,no sirve para este cargo ,en su pueblo seria buen alcalde.
  capitao lampiao 05/07/2019 10:22 pm
  Sort que ja fa temps que m'en vaig anar d'aquesta m.rda de ciutat habitada per idiot.s integrals.
  fran bcn 05/07/2019 9:57 pm
  Aquesta dona es un perill.....ja de pas prohibiria mes coses, perquè no el top manta o els delinqüents que sota el teu mandat això es jauja??. Si el turisme es la base de progres de la ciutat que vols???.. Doncs munta fabriques, però resulta que no n hi han...llavors??. Els pijoprogres sou un perill públic. Aviat anirem a 30 per ciutat a segona marxa però això no contamina oi??. Esteu fent una ciutat per iaies, avis tietes mamis i gent que no te res a fotre i els que reballen i no es mou
  joanr 05/07/2019 5:57 pm
  Aquesta botiflera suprimirà vols, limitarà creuers...? au calla demagoga!!
  Angelblau 05/07/2019 5:08 pm
  Clar i català .. hi ha que fer lloc als manters com sigui, oi Colau

Nou comentari