Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau i Collboni intenten parar el cop de Nissan amb una altra candidatura europea

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, creu que la ciutat té moltes opcions d’acollir la tercera seu del Centre Europeu de Previsions Meteorològiques, després que el govern espanyol hagi oficialitzat que és l’aposta de l’Estat. Encara sota el xoc de la confirmació que Nissan vol tancar la planta de la Zona Franca al desembre, Colau ha assegurat que Barcelona “no renuncia a res, no s’atura i segueix buscant oportunitats”. En la memòria, però, ha de tenir el fracàs d’un altre intent similar recent: el de fer venir a la ciutat la seu de l’Agència Europea de Medicaments, que Colau també va abanderar la tardor del 2017.

Tot aquest conjunt de circumstàncies, l’alcaldessa ha intentat avui mantenir l’ànim i ha assegurat que “aquesta ciutat té molt potencial i segueix buscant totes les oportunitats possibles per consolidar-se com a ciutat oberta, que fa front als grans reptes globals com el canvi climàtic, i per captar talent i inversions en sectors estratègics”. Sobre Nissan encara ha insistit que “això segueix obert” i que seguiran treballant perquè es mantingui l’activitat.

Colau ha destacat que aquesta seu no només suposaria atraure un centre de recerca amb centenars de llocs de treball de molta qualitat, sinó que es tracta d’un “àmbit estratègic”, i Barcelona “té molt de talent propi i grans equipaments”. També ha remarcat la relació del projecte amb el canvi climàtic.

Per la seva part, el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha indicat que aquesta és la primera gran materialització de l’acord de “cocapitalitat” que van signar l’Ajuntament i el govern espanyol, amb el compromís que Barcelona fos capital també en termes científics i culturals. Properament es posarà en marxa l’oficina tècnica que prepararà la candidatura. Hi ha ja dos o tres llocs candidats a presentar-se com a seu física, però Collboni ha preferit ser prudent i s’ha limitat a dir que busquen ubicacions en l’àmbit econòmic i de la ciència que tinguin simbolisme.

Sobre la coincidència amb la decisió de Nissan, el socialista ha reiterat que “el camí és llarg”. “No llencem la tovallola, seguirem discutint per mantenir l’activitat i seguirem buscant inversions industrials. Barcelona seguirà buscant oportunitats i espero que tinguem bones notícies en els propers mesos”, ha afegit.

Més notícies
Imatge de la tempesta de dimecres vespre al radar meteorològic / Meteocat

Barcelona vol acollir la nova seu del Centre Europeu de Predicció Meteorològica

Notícia: Barcelona vol acollir la nova seu del Centre Europeu de Predicció Meteorològica
Comparteix
Hi treballaran 150 persones inicialment, amb la possibilitat d'augmentar fins a 250 en els pròxims anys
Notícia: Barcelona vol acollir la nova seu del Centre Europeu de Predicció Meteorològica - Mobile
Els treballadors de Nissan tallen la Gran Via per protestar / D.C.

Treballadors de Nissan tallen la Gran Via al crit de “guerra, guerra, guerra”

Notícia: Treballadors de Nissan tallen la Gran Via al crit de “guerra, guerra, guerra”
Comparteix
Unes 200 persones es concentren davant d'un dels concessionaris de la marca
Notícia: Treballadors de Nissan tallen la Gran Via al crit de “guerra, guerra, guerra” - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa