Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Treballadors de Nissan tallen la Gran Via al crit de “guerra, guerra, guerra”
  • CA

Unes 200 persones es concentren davant d’un dels concessionaris de la Nissan, a la Gran Via de l’Hospitalet. Després d’una intensa arenga per part del portaveu d’UGT, Javier Hernández, els treballadors mobilitzats han repetit la recepta d’ahir i han ocupat la Gran Via, encara a l’Hospitalet. Els manifestants s’han situat a la calçada mentre els Mossos han fet mediació amb els primers conductors afectats.

Alguns camioners, en veure la mobilització, els han fet una picada d’ullet traient el braç per la finestra i fent sonar el clàxon. Amb el crit “Si no pita, no pasa” han acabat animant els cotxes a fer soroll i han iniciat la retirada. En total, el tall ha durat uns 10 minuts.

Un dels més contundents ha estat el màxim responsable d’UGT al comitè d’empresa de la Nissan, que no ha descartat escalar les protestes si no obtenen resposta de la companyia. “Si no hi ha solució, no descarto que el pròxim que cremi siguin les instal·lacions de Nissan”, ha dit durant un discurs adreçat a tots els concentrats. Són treballadors, majoritàriament, de la planta de la Zona Franca. A les converses es barregen les referències a la por –“jo ja he mirat un curs per ser cambrer”— amb l’èpica del moviment que han iniciat —”ahir vam ser allò del trending tòpic segur”.

A les parets del concessionari Motors Llançà, des d’on es veuen els cotxes construïts per ells, han decidit tapar-les amb missatges que prometen lluita. “El Japó se’n riu de Barcelona, ho pagareu” o “futur per a Nissan, ja! Nos ens enterrareu tan fàcilment”. Hi han vingut també famílies senceres amb fills petits que intueixen la mida de la debacle. “Si li treus la feina als meus pares, qui em pagarà els estudis?”, ha escrit en un paper l’Iker, de 13 anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa