Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona vol acollir la nova seu del Centre Europeu de Predicció Meteorològica

El consell de ministres ha acordat aquest divendres donar suport a la candidatura de Barcelona per acollir la nova seu del Centre Europeu de Previsions Meteorològiques a Llarg Termini (ECMWF, en les seves sigles en anglès). El ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque, i la vicepresidenta quarta del govern, Teresa Ribera, enviaran una carta al director general del centre aquesta tarda per informar sobre la proposta espanyola.

En aquesta seu hi treballaran 150 persones inicialment, amb la possibilitat d’augmentar fins a 250 en els propers anys. La candidatura espanyola s’ha decidit per Barcelona en considerar que reuneix les condicions científiques i innovadores idònies per acollir una infraestructura d’aquest tipus. Tindrà l’important suport del Barcelona Supercomputing Center, que ja lidera diversos contractes de desenvolupament del programa Copernicus.

En la fase inicial, els principals components d’aquesta nova seu serien els serveis científics de predicció del propi ECMWF, els d’Atmosfera i Canvi Climàtic del programa Copernicus i les activitats de predicció d’inundacions, incendis i sequeres del centre operacional del servei d’emergència. A partir del 2021, també es traslladarà el servei de monitorització d’emissions de gasos d’efecte hivernacle de Copernicus.

L’ECWF és una organització intergovernamental creada l’any 1975 que està integrada per 34 estats. Té un model meteorològic i climatològic global únic. Aquesta seria la tercera seu, juntament amb la de Reading (Regne Unit) i la que s’està construint a Bolonya (Itàlia).

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joan Corominas a novembre 23, 2021 | 13:53
    Joan Corominas novembre 23, 2021 | 13:53
    L unic que ara com ara pot acollir es alguna associacio de manteros, o de grafiteros o de incivics de tota mena.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa