Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau carrega contra el Gremi de Restauració: “No pot tenir ni una queixa”
  • CA

L’alcaldessa Ada Colau ha dit en el plenari d’aquest divendres que el Gremi de Restauració de Barcelona “no pot tenir ni una queixa” sobre la situació de les terrasses i com s’està portant el procés de decidir quines ampliacions de terrasses es consoliden i quines no. En aquest sentit, Colau ha indicat que el consistori “serà molt exigent” amb el compliment de la normativa. Per exemple, no permetrà que hi hagi més taules i cadires de les autoritzades o que se superin els límits de soroll. “Com a ciutat hem estat generosos, però ells han de complir”, ha recordat.

D’altra banda, també ha dit que s’estan retirant un dels elements de les ampliacions de terrasses que més crítiques han rebut: les pilones grogues i els blocs. Concretament, ha detallat, s’han retirat 2.750 i la previsió és que es retirin tots abans que acabi l’any.

Se sancionarà els bars o restaurants que incompleixin la normativa

Sobre aquest tema també es va pronunciar aquest dijous en declaracions a betevé el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa. Per una part, va assumir que les terrasses han estat un problema per a molts veïns que, entre altres, han vist privat el seu dret al descans. Per l’altra, es va moure en la línia de les paraules de Colau reconeixent que la majoria de bars o restaurants té més taules i cadires del que els permet la seva llicència, la qual cosa desperta malestar entre la resta de ciutadans. També va destacar que aquests incompliments suposen despeses econòmiques a l’Ajuntament i un creixement de feina per als inspectors. “La despesa en recursos humans de l’Ajuntament està sent inassumible”, va assegurar.

Els veïns, per part seva, també van manifestar la seva postura aquest dijous. Concretament, van ser la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) i la Federació Regional d’Associacions Veïnals de Madrid (FRAVM), que van anunciar que havien unit les seves forces per demanar al defensor del poble, Ángel Gabilondo, que es prenguin mesures per aturar el que, consideren, és una “sobreocupació de l’espai públic” per part de les terrasses.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa