Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Front comú de veïns de Barcelona i Madrid contra les terrasses

La Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) i la Federació Regional d’Associacions Veïnals de Madrid (FRAVM) han unit les seves forces per demanar al defensor del poble, Ángel Gabilondo, que es prenguin mesures per frenar el que, consideren, és una “sobreocupació de l’espai públic” per part de les terrasses. En l’acció també hi participa FACUA, defensora dels drets dels consumidors, i arriba després que en els darrers mesos hagin sorgit reivindicacions veïnals contra les terrasses i en defensa del dret al descans.

Tal com ha explicat aquest dijous en una roda de premsa la presidenta de la FAVB, Ana Menéndez, els veïns de Barcelona i Madrid han decidit impulsar aquesta iniciativa “per la indefensió” que els hi provoca “el comportament del sector de l’oci i la falta de resposta de les administracions”. En aquest sentit, Menéndez ha recordat que aquest problema ve de fa temps. “Els problemes d’ocupació de l’espai públic i de salut per la falta de control del soroll per part de l’administració local es repeteixen des de fa molts anys i s’han agreujat amb la pandèmia”, ha lamentat Menéndez.

Denuncien que “el més habitual és tenir fins al triple de les taules autoritzades”

Pel que fa a la situació de les terrasses en la pandèmia, un altre integrant de la FAVB, Pere Mariner, ha denunciat que han augmentat massa. “El més habitual és tenir el doble o triple de les taules autoritzades”, ha recalcat.

Pel que fa a les ampliacions de terrasses fetes durant la pandèmia, el passat 20 de setembre El Periódico va informar que l’Ajuntament havia denegat fins aquell moment el 70% de les sol·licituds presentades pels establiments que volien mantenir aquests espais. Segons dades del Gremi de Restauració de Barcelona, el consistori ja havia tramitat el 55% del total de 2.786 peticions rebudes fins al passat mes de març, de les quals havia rebutjat almenys 1.075 i aprovat, només, 459.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa